www.tillverkning-sverige.com
Aggreko

Majoritet av datacenterbyggen lider av projektstörningar, resultatrapport

En ny Europaomfattande rapport visar att externa störningar på byggarbetsplatserna och inflationstryck orsakar förseningar för nya datacenter under uppbyggnad och förhindrar dessutom den typen av projekt att börja tillämpa ”grönare arbetssätt”.

Majoritet av datacenterbyggen lider av projektstörningar, resultatrapport
Detta kommer från den andra delen i en rapportserie i två delar från Aggreko, med titeln Uptime on the Line, som påvisar vilka utmaningar som påverkar datacenterprojekt, såsom brist på kompetens och utrustning samt lönsamhet i att välja förnyelsebara alternativ och kraftförsörjning.

Rapporten lägger i synnerhet fram att en majoritet av byggföretagen tvingas utöka tidsplanerna på grund av svårigheter att få fram förnödenheter och kostnadsökningar som försvårar ytterligare för branschen – bara 8 procent av de tillfrågade företagen har uppgett att de inte har några förseningar orsakade av störningar i leveranskedjorna. Undersökningen baseras på en enkät med 700 professionella konsultföretag inom datacenter med stora affärsverksamheter i Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrike, Nederländerna, Norge och Sverige.

Med en ökande press på att bygga med låga koldioxidutsläpp har rapporten också utforskat vad som hindrar branschen från att införa grönare metoder.

Brist på kompetens uppges exempelvis vara bland de främsta utmaningarna för att införa förnyelsebar energi under byggfasen i varje tillfrågad region, utom Frankrike.

Billy Durie, chef för affärsområdet datacenter på Aggreko säger:

"En exponentiell ökning av den globala internetanvändningen i kombination med ökningen av högpresterande datorer innebär att efterfrågan på nya datacenter kommer att öka snabbt. Att kunna hantera sådan trafik tycks vara avgörande, inte bara för datacenterområdet, utan för hela Europas vidare ekonomiska tillväxt”.

Störningar i marknaden, kostnadsökningar och påtryckningar innebär dock utmaningar som är utanför byggföretagens kontroll och äventyrar samtidigt projektens tidsplaner. Efterfrågan på nya anläggningar för att klara av att hantera de ökande trafikvolymerna betyder att det snart kommer vara ohållbart, strategier för att klara av förseningar samtidigt som de stöder övergången till förnybara metoder blir därför en nödvändighet.

För att stötta marknaden i dessa utmaningar visar Aggrekos rapport på överbryggningslösningar utformade för att hålla datacenterprojekten på rätt väg. Dessa tillvägagångssätt använder taktiska strategier och ny teknik för att: säkra kraftförsörjningen, integrera grönare kraft, maximera energieffektiviteten, minimera förseningar och motverka väderbetingelser.

Billy avslutar: ”Datacenterbyggandet kräver att ett stort antal olika delar som arbetar unisont och eftersom förseningar ofta är en del av nybyggnation, precis som störningar blir allt vanligare, bör också omfattande beredskapsplanering bli vanligare. Tack vare utrustningsinnovationer kan entreprenörerna kompensera för dessa utmaningar med energi- och temperaturkontroll under hela byggnadsfasen”.

I takt med att efterfrågan på datacenter ökar kan Aggrekos överbryggningslösningar som diskuteras i rapporten erbjuda den stabilitet som krävs för att entreprenörerna ska kunna leverera projekten i tid. Samtidigt måste de tekniker som används för att förbättra motståndskraften mot externa störningar även gynna entreprenörernas resultat och hållbarhetsarbete. Att uppfylla allt det kommer vara nyckeln till en period av omättlig tillväxt för branschen.

För att ladda ner Aggrekos senaste rapport, Uptime on the Line, KLICKA HÄR

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare