www.tillverkning-sverige.com
ABB News

ABB OCH EXPORT DEVELOPMENT CANADA INLEDER GLOBALT PARTNERSKAP FÖR FINANSIERING AV PROJEKT KRING KLIMATTEKNIK

Det globala partnerskapet värt upp till 2,9 miljarder dollar mellan ABB och Export Development Canada (EDC) ska stötta ABB:s kunder med lånefinansiering för viktiga projekt inom elektrifiering och automation globalt.

ABB OCH EXPORT DEVELOPMENT CANADA INLEDER GLOBALT PARTNERSKAP FÖR FINANSIERING AV PROJEKT KRING KLIMATTEKNIK

ABB har tillsammans med Kanadas exportkreditinstitut, Export Development Canada (EDC), undertecknat ett globalt partnerskap om att främja investeringar inom hållbara teknologier och projekt i Kanada och runt om i världen. Medlen från EDC, som har en total grän på upp till 2,9 miljarder dollar, ska stötta ABB:s kunder vad gäller finansiering och försäkring av strategiska elektrifierings- och automationsprojekt inom sektorerna klimatteknik, avancerad tillverkning, digitala tekniker samt framtida resurser. Medlen tilldelas på projektbasis och samarbetet bedrivs under en initial tidsperiod på tre år.

Avtalet är tänkt att främja investeringar globalt och lokalt i Kanada, både genom ABB:s kundprojekt och i företagets egen verksamhet. EDC kommer att finansiera och tillhandahålla försäkringar till kundprojekt inom hela ABB:s portfölj inom electrification, motion, process automation, robotics and discrete automation.

Särskilt fokus blir på strategiska investeringar i tekniker och lösningar med tillväxtpotential, som grön vätgasproduktion, hållbara transportlösningar samt elektrifiering av dagens fossilbaserade verksamheter för att minska de globala utsläppen av växthusgaser. Samarbeten med innovativa kanadensiska startup-företag är också en viktig fråga inom ramen för avtalet med EDC. Med över 100 år av tekniska innovationer i Kanada drivs ABB:s framgångar i landet av 3 100 skickliga medarbetare på 29 platser från kust till kust.

www.abb.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare