www.tillverkning-sverige.com
NSK

Agritechnica 2023: robusta NSK-lager stödjer jordvänliga jordbrukslösningar

På Agritechnica 2023 (12-18 november, Hannover, Tyskland) kommer NSK att ta upp en trio av heta ämnen som påverkar jordbrukssektorn: hållbar jordbearbetning, kemikaliefri ogräsbekämpning och användning av robotteknik.


Från monter C12 i hall 15 kommer företaget att visa sin skicklighet i att hjälpa tillverkare av jordbruksmaskiner att utnyttja den senaste lagertekniken för att skapa bättre prestanda, hållbarhet och ekonomi. Besökare i montern kommer att se tre exempel på verkliga kundsystem som använder NSK:s innovativa lagerlösningar.

Kontinuerliga smörjsystem och optimal tätning är bland de särskiljande egenskaperna som säkerställer att NSK-lager levererar lång livslängd, även under utmanande driftsförhållanden. Det bästa sättet att validera detta påstående är att visa upp framgångsrika projekt, vilket är just företagets tillvägagångssätt på Agritechnica . Alla kundlösningar som visas kommer att relatera till hållbara ogräsrensnings- och underhållssystem som hjälper lantbruksindustrin att ersätta glyfosat och bevara marken på ett miljövänligt sätt.

Ett exempel på detta är FarmDroid FD20 ekologisk och CO2-neutral automatisk ogräs- och såddrobot med solpanel. Tack vare autonom 24-timmarsdrift utan externa energikostnader uppskattar FarmDroid en återbetalningstid på cirka 12 månader för de som investerar i sin FD20.

Driftsmässigt använder FD20 en GPS-signal för att markera placeringen av grödor vid sådd och utför därefter mekanisk ogräsbekämpning, både mellan och innanför raderna. För att utföra dessa uppgifter på ett tillförlitligt sätt, drar FD20 fördel av NSK:s 6004-seriens precisions spårkullager med DDU-tätning på båda sidor för att förhindra inträngning av föroreningar. Ytterligare stöd för robustheten hos detta lager är inre och yttre ringar gjorda av NSK:s egenutvecklade ES1 rostfria stålmaterial, vilket ger bättre korrosionsbeständighet än standard martensitiskt rostfritt stål utan att kompromissa med hårdheten. Resultatet? Minskade kostnader för underhåll och stillestånd.

En annan viktig kundutställning på NSK:s monter kommer att vara Ferri frontslagklippare för banvall och kantklippning. Fäst på redskapsbärare som Unimog, är Ferri slagklipparen idealisk för underhållsuppgifter runt gården. Dessa innovativa gräsklippare drar fördel av NSK Agri Disc Hubs: dubbelradiga vinkelkontaktkullager med en delad innerring som absorberar höga axiella och lutande krafter under rörelse. Inrymt i en robust enhet, förser NSK Agri Disc Hubs med kundspecifika dimensioner och en kombination av labyrint- och kontakttätningskonstruktioner för att förhindra både inträngning av föroreningar och utsläpp av fett.

NSK:s strålkastare kommer också att lysa på Adelhelms vingårds-/trädgårdsrullhacka för mekanisk ogräsrensning. Denna typ av mekaniskt jordbearbetningssystem möjliggör kemikaliefri ogräsrensning, samtidigt som den ger optimal markberedning. I dessa roterande hackor, som inte kräver en extern drivning, säkerställer NSK Agri Disc Hubs lågfriktionsrullrotation under utmanande driftsförhållanden som inkluderar närvaron av stenar, damm, smuts, fukt och stötbelastningar.

Även under extrema påtryckningar levererar Agri Disc Hubs - och därmed utrustningen de betjänar - en livslängd som är flera gånger längre än för andra kommersiellt tillgängliga lösningar. Modulariteten hos dessa kostnadseffektiva, självsmörjande, färdiga att installera enheter säkerställer dessutom snabb anpassning till specifika krav.

NSK kommer också att presentera en mängd andra branschspecifika lagerinnovationer vid Agritechnica 2023, mestadels tillverkade vid dess fabrik i Neuweg, Munderkingen , Tyskland. Anläggningen, som grundades 1954 som en produktionsanläggning för rullningslager för en ledande tillverkare av jordbruksmaskiner och togs över av NSK 1990, har särskilt flexibla produktionsanläggningar. Denna förmåga skapar potential att producera även små seriestorlekar av kundspecifika rullningslager med hög effektivitet.

»Vi har decennier av erfarenhet och kunskap om driftförhållandena för rullningslager i jordbruksmaskiner, säger Gregory Paczek, Agricultural Technology Industry Manager på NSK. »Vår meritlista när det gäller att stödja OEM-företag inom jordbruket i utvecklingen av nya och hållbara lösningar är oöverträffad, vilket besökare på Agritechnica kommer att upptäcka.»

1) FarmDroid FD20, den ekologiska och CO2-neutrala autonoma roboten för ogräsbekämpning och sådd kommer att visas upp på NSK:s monter på Agritechnica. Foto: FarmDroid


Agritechnica 2023: robusta NSK-lager stödjer jordvänliga jordbrukslösningar

2) FarmDroid FD20 använder NSK:s 6004-seriens precisions spårkullager med DDU-tätning på båda sidor för att förhindra inträngning av föroreningar under svåra driftsförhållanden. Foto: FarmDroid


Agritechnica 2023: robusta NSK-lager stödjer jordvänliga jordbrukslösningar

3) NSK Agri Disc Hubs har stora vinkelkontaktkullager för att klara höga axiella och tippande krafter, en effektiv tätning och en flänsanslutning för direkt maskinmontering
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare