www.tillverkning-sverige.com
EPLAN

EPLAN Data Portal: Fler än 100 tillverkare

En wizard för artikeldata har förenklat integrationen av produktdata i EPLAN Data Portal. Detta gynnar både tillverkare och användare. För första gången representeras mer än 100 tillverkare i portalen när SPS IPC Drives startar i november. Med omfattande enhetsdata kommer de fler än 90.000 portalanvändarna över hela världen att kunna förenkla och påskynda sina tekniska processer. De nödvändiga makron, komponentdata och 3D-data för konstruktion av virtuella kontrollskåp kan då enkelt och direkt integreras i CAE-designen.

EPLAN Data Portal: Fler än 100 tillverkare

Artikeldata, som de Janitza eller Noark som visas här, kan med lätthet sättas in i Eplan-projektet.

EPLAN Data Portal: Fler än 100 tillverkare

Med början på SPS IPC Drives slår EPLAN Data Portal ett noterbart rekord. Över 100 tillverkare - många av dem från de europeiska, asiatiska och amerikanska marknaderna - kommer att ha integrerat sina tillverkningsdata i portalen. I mitten av oktober fanns det redan 99 tillverkare med över en halv miljon kvalificerade poster med artikel- och produktdata i portalen - vid slutet av mässan i november bör det finnas cirka 110 tillverkare. Antalet nya medlemmar är också intressant: bara under 2015 tillkom 30 nya tillverkare. En bidragande orsak till denna extraordinära framgång är bland annat en ny wizard för artikeldata. Med hjälp av Excel-teknik blir tillverkardata nu mer lättillgänglig i portalen och detta med en knapptryckning. Tillverkarna behöver inte någon särskild know-how - tekniken kan även skilja mellan kommersiella data och grafikdata inom de angivna allokeringarna och kan sammanställa det hela intuitivt. Över tio tillverkare av klämmor, kablar, kontakter och sensorer har redan upplevt enkelheten hos denna nya integration.

Ytterligare 1,2 miljoner Artikeldata-inmatningar per konfigurator

Men det räcker inte med de mer än en halv miljon integrerade tillverkardatafilerna: De som använder mätinstrument drar nytta av ytterligare 1,2 miljoner variationer i enhetsdata vilka kan konfigureras i valfri specifikation. Utöver detta har mätinstrumenttillverkaren Endress + Hauser redan integrerat befintliga webbkonfiguratorer i EPLAN Data Portal-gränssnittet via webb front-end. Baserat på EPLAN Engineering Configuration (EEC), som är online i bakgrunden, och i kombination med Data Portal, kan en uppsjö av potentiella varianter konfigureras online.

Global expansion

Nya tillverkare inom området mätteknik inkluderar Janitza med sina digitala panelmätare, Ziehl med mät- och övervakningssystem och Flowserve, en amerikansk tillverkare av mätinstrument. Andra nya medlemmar från USA är Mencom, Priority Wire & Cable och Comtran Cable - alla framgångsrika kabeltillverkare, Molex från kabel- och kontaktsektorn och Hubbell, också en amerikansk tillverkare av kontaktdon. EPLAN Data Portal blir därför det internationella produktdatanavet. Den mest betydande nya medlemen från Kina är Chint - en av Asiens största tillverkare av automationsteknik. Noark, ett dotterbolag till Chint, har lagt upp kontaktorer och brytare i portalen. Liaoning Create Cable från Kina producerar kablar och Ningbo GOOSVN Electronic är en tillverkare av kontaktdon och riktar sig mot marknaden i Asien/Stillahavsområdet. Det är självklart att de europeiska tillverkarna också anslutit sig - till exempel Ilme, en italiensk tillverkare av elektriska kontaktdon, KEBA, en österrikisk tillverkare av automationsteknik och Roxtec, ett svenskt industriföretag av bostadstillbehör och kabelinträngning. Kabelschlepp har energikedjor och transportsystem, Hirschmann levererar Ethernet-switchar och andra tillverkare som CITEL, HBM, Klemsan, Lumberg, Promet och Sensopart fulländar portalen med sina data.

EPLAN Data Portal: Fler än 100 tillverkare

Configurator_selection_in EDP: 1,2 miljiner enhetdatainmatningar kan konfigureras med Endress+Hauser-konfiguratorn som integrerats i EPLAN Data Portal.

Slutsats:

Användare drar nytta av högkvalitets produkt- och artikeldata, vars breda utbud erbjuder internationella tillverkare en ideal, flexibel plattform för äkta "global konstruktion". Data kan införlivas i projektet 1:1 och garantera användarna snabb, effektiv design samtidigt som hänsyn tas till den aktuella tillverkarens data. Den enorma mångfalden av artiklar ger maximal frihet inom verkstadsindustrin.


SPS IPC Drives

Hall 6, Monter 210

Källa: Eplan Software & Service

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare