www.tillverkning-sverige.com
Volvo Group News

NÄTVERK AV PUBLIKA LADDSTATIONER FÖR ELLASTBILAR ÖPPNAR – NY TJÄNST FRÅN VOLVO

Ett nationellt nätverk av snabbladdare för tunga eldrivna lastbilar byggs nu i Sverige. Laddnätet drivs av förnybar energi. En ny tjänst från Volvo Lastvagnar gör det enkelt för åkare att hitta och använda laddstationerna.

NÄTVERK AV PUBLIKA LADDSTATIONER FÖR ELLASTBILAR ÖPPNAR – NY TJÄNST FRÅN VOLVO

Ett nätverk för snabbladdning av ellastbilar är en viktig del i omställningen till utsläppsfria transporter. I Sverige planeras totalt cirka 130 laddstationer att öppna 2023 och 2024. Stationerna drivs av flera olika företag och Volvo Lastvagnar är en av aktörerna.

Volvo Lastvagnar lanserar nu en ny tjänst som hjälper åkerier att hitta och använda laddstationerna. Tjänsten kommer först att lanseras i Sverige, därefter på andra marknader i Europa och i andra delar av världen.

Den nya tjänsten är öppen för alla lastbilsmärken och visar alla laddstationer som är lämpliga för tunga fordon, oavsett vem som driftar dem. Användaren kan betala för laddning via den nya plattformen, och inom en snar framtid kommer även bokning av laddningstid att vara möjlig.

Volvo Lastvagnar har ett nära samarbete med laddstationsoperatörer runt om i världen för att utöka laddnätet och laddtjänsten så sömlöst och snabbt som möjligt.

Volvo Lastvagnar, som ingår i Volvokoncernen, bygger också laddningsinfrastruktur via Milence, ett samriskbolag bildat med Daimler Truck och Traton Group. Samarbetet kommer att resultera i installation och drift av minst 1 700 snabbladdningspunkter som drivs med grön el, på och nära motorvägar samt vid logistiknav över hela Europa. Infrastrukturen kommer att erbjuda laddning till alla tunga batteridrivna elfordon, oavsett märke.

Så här fungerar Volvo Lastvagnars laddtjänst:
  • Laddtjänsten är en del av Volvo Connect, Volvo Lastvagnars gränssnitt för digitala tjänster.
  • Kunden kan hitta och betala för laddningen via Volvo Connect och en mobilapp. En digital karta visar laddstationerna och om de finns tillgängliga. Inom en snar framtid kommer det att vara möjligt att boka laddningstid.
  • Vid ankomst till en laddstation använder kunden ett kort eller en mobilapp för identifiering och för att starta laddningen.
  • Kunden får en samlad faktura.

www.volvogroup.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare