www.tillverkning-sverige.com
norelem

Slitstarka styrningar för manuella skenor med profilglidare från norelem

Oavsett om det gäller skjutdörrar, utdragbara lådor, glidskenor eller glidvagnar passar norelems profilglidare som är utformade för att användas i alla typer av applikationer.

Slitstarka styrningar för manuella skenor med profilglidare från norelem

De nya glidarna har en kropp gjord av kraftig pressgjuten zink, vilket ger optimal slitstyrka i manuella glidskenor av aluminium med 8 mm spår. Profilglidaren kan styras in spåret där en stabil glidrörelse skapas med ett glidlager. Clip-in glidelement i plast säkerställer en mjuk linjär rörelse av aluminiumprofilerna.


Slitstarka styrningar för manuella skenor med profilglidare från norelem

Glidarna kräver ingen extra smörjning för att upprätthålla mjuka rörelser och förhindrar dessutom uppbyggnad av smuts och skräp. Det innebär att profilglidaren kan användas även i tuffa miljöförhållanden där damm, fukt och smuts förekommer. Tillbehör kan fästas på profilglidaren med medföljande M6-muttrar, enligt DIN439 med en maximal belastning på 50 newton.

norelems profilglidare finns även i utförande med klämsspak av glasfiberförstärkt plast. Genom att dra åt klämspaken trycks ett glidblock i mitten av profilglidaren mot aluminiumprofilen så att glidsystemet inte kan röra sig. Exempelvis ger ett åtdragande vridmoment på 15 newtonmeter på klämspaken en spännkraft på 600 newton. Denna vidareutveckling med klämspak som tillval utökar antal användningsområden.

Glidstyrningar med flera glidskenor bör utformas som en kombination av fasta lager (F-form med M6-skruvar) och flytande lager (L-form med M5-skruvar) Detta för att kompensera för formtoleranser och säkerställa enkla rörelser.


Slitstarka styrningar för manuella skenor med profilglidare från norelem

norelems nya slitstarka styrningar kan användas i ett stort antal sektorer inom tillverknings- och teknisk industri. Genom att möjliggöra linjära rörelser med lågt slitage och minimalt underhållsbehov kan de slitstarka glidarna göra ingenjörernas arbete mer effektivt samtidigt som företagen kan spara pengar på underhållskostnader. Med detta i åtanke visar de slitstarka profilglidarna hur norelem fortsätter att erbjuda mer effektiva lösningar till både industriella och kommersiella applikationer.

För mer information, se:  www.norelem.se

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare