www.tillverkning-sverige.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

Innovativa HMI-lösningar: Användarstationer i VisuNet FLX-serien

Pepperl+Fuchs presenterar sin utökade VisuNet FLX-serie, som erbjuder en flexibel lösning för krävande miljöer och applikationer med ett ruggat aluminiumchassi för användning utomhus och en integrerad RFID-läsare.


Innovativa HMI-lösningar: Användarstationer i VisuNet FLX-serien
Användar- och övervakningsstationerna i VisuNet FLX-serien har en modulär uppbyggnad.

Ruggat aluminiumchassi för tuffa förhållanden

Familjeföretaget Pepperl+Fuchs, baserat i Mannheim, utökar sin portfolio av VisuNet FLX-serien av användar- och övervakningsstationer med en ny version för utomhusanvändning och användning i ett utökat temperaturområde från -20 °C till +50 °C. Det nya aluminiumchassit garanterar inte bara optimal kylfläns, utan ger även exceptionellt motstånd mot mer krävande utomhusförhållanden. Den låga vikten säkerställer lätt installation via ett brett utbud av monteringsalternativ.

VisuNet FLX-serien har en optiskt bunden display som säkerställer perfekt läsbarhet i direkt solljus. Dessutom kan olika alternativ skuggningselement väljas till efter behov. Integreringen av en valfri RFID-läsare förenklar användarautentisering och höjer säkerheten i industriella miljöer.


Innovativa HMI-lösningar: Användarstationer i VisuNet FLX-serien
Den nya aluminiumversionen av VisuNet FLX-serien kan utrustas med olika typer av skuggningselement.

Hög prestanda och anpassningsförmåga

VisuNet FLX HMI-plattformen erbjuder ett imponerande antal konfigurationsalternativ. Serien finns som ett komplett HMI-system med chassi av aluminium eller rostfritt stål, som panelmontering eller som en PC-låda, vardera med skärmstorlekar på 15,6, 19 eller 21,5 tum (39,6 cm, 48,3 cm eller 54,6 cm). Beroende på krav kan datorenheten konfigureras som en fjärrmonitor, en kraftfull PC med i5-processorenhet och upp till 16 GB RAM, eller som en direkt bildskärm.


Innovativa HMI-lösningar: Användarstationer i VisuNet FLX-serien
VisuNet FLX kan konfigureras både som en PC, fjärrmonitor (baserad på tunn klient-teknologi) och som en direktmonitor.

Fjärrmonitorerna är utrustade med den senaste generationen VisuNet RM Shell 6 firmware för tunna klientlösningar och baseras på Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021. Det möjliggör åtkomst till det virtuella processkontroll- och tillverkningsexekveringssystemet MES. Den fasta programvaran stöder alla vanliga fjärrprotokoll, inklusive Microsoft RDP och VNC samt webbläsare som Google Chrome och Microsoft Edge. Med den extra programvaran VisuNet Control Center kan alla RM Shell-baserade tunna klientenheter hanteras centralt, uppdateras och kontrolleras. Detta sparar tid genom att inte längre behöva ta sig till de enskilda enheterna.

www.pepperl-fuchs.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION
Tvådelat överspänningsskydd M-LB-4000 
Emerson Automation Solutions
Emersons mobila Roadshow gör stopp

Gå med i 155 000+ IMP-följare