www.tillverkning-sverige.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

PEPPERL+FUCHS: Ammoniak som lösning för framtidens globala vätgasinfrastruktur

Tillsammans med elektrifiering kommer väte att spela en avgörande roll som en nyckel till energiomställningen. I detta räknas allt från långtidslagring av energi till molekylär ersättning av alla fossila bränslen in.


PEPPERL+FUCHS: Ammoniak som lösning för framtidens globala vätgasinfrastruktur
Trådlös övervakning av ventilpositionering.

Dessvärre har inte Tyskland tillräckligt utrymme för att täcka hela behovet av den framtida efterfrågan genom sin nationella produktion. Importen uppskattas till i storleksordningen 60 till 70 procent.

Vätet kommer att transporteras med fartyg, vilket medför ett problem. Kondensering exempelvis kräver en massa extra energi. Dessvärre finns inga andra transportsätt tillgängliga ännu.

Att transportera ammoniak å andra sidan är en inarbetad process, ungefär 20 miljoner ton transporteras dagligen. Av den anledningen har välkända leverantörer valt att tillverka ammoniak genom att kombinera grönt väte med kväve och att transportera ammoniaken enligt beprövade metoder.


PEPPERL+FUCHS: Ammoniak som lösning för framtidens globala vätgasinfrastruktur
Vätgas och dess derivat ersätter fossila bränslen.

Eftersom det är ett giftigt och explosivt ämne måste lämpliga säkerhetsåtgärder vidtas. Från landstigning och vidare transport på land till ytterligare steg i processen återfinns Pepperl+Fuchs produkter – så som K-Systemserien switchförstärkare som säkert separerar fältenheter från kontrollenheter. Ett brett utbud av barriärer kan anpassas till respektive system. Ethernet-APL-switchar, som används alltmer för modern dataöverföring, möjliggör höga dataöverföringshastigheter i en säker miljö.

Sensorer kan användas för att övervaka ett stort antal ventiler och rapportera deras respektive positioner.

www.pepperl-fuchs.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare