www.tillverkning-sverige.com
Parker News

Parker lanserar ventiler med integrerade O-LOK®-röranslutningar för förbättrad driftseffektivitet och säkerhet i vätgasapplikationer

Parker Hannifin introducerar Hi-Pro Series kulventiler och HNV Series nålventiler med integrerade O-LOK® O-Ring Face Seal kopplingar.

Parker lanserar ventiler med integrerade O-LOK®-röranslutningar för förbättrad driftseffektivitet och säkerhet i vätgasapplikationer

Denna lansering förstärker företagets redan mycket framgångsrika ventilutbud med A-LOK®-anslutningar med två tätningsringar.

Liksom den välkända A-LOK®-anslutningen är O-LOK®-anslutningen idealisk för användning i säkerhetskritiska väteapplikationer. Om användare har specifika behov av montering efter vridmoment eller installation med noll glapp kan O-LOK®-anslutningarna möta dessa krav. Ytterligare fördelar inkluderar läckagefri konstruktion med mjuk tätning, obegränsad återanvändbarhet och vibrationsmotstånd.

Anslutningen är utformad med en plan yta och innehåller ett Captive O-ringspår (CORG) med en elastomerisk tätning som säkerställer en effektiv, läckagefri anslutning när den kopplas till ett flänsat rör eller en slangände.

O-LOK®-anslutningarnas funktion med noll glapp förenklar installationsprocessen avsevärt, vilket möjliggör snabb drop-in-montering utan att behöva demontera intilliggande komponenter. Detta förenklade tillvägagångssätt minskar omarbetningskostnaderna och underhållstiden och sänker den totala ägandekostnaden (TCO). Dessa anslutningar är helt integrerade i ventilerna och eliminerar behovet av gängtejp eller tätningsmedel, vilket minskar läckagevägarna och ökar tillförlitligheten.


Parker lanserar ventiler med integrerade O-LOK®-röranslutningar för förbättrad driftseffektivitet och säkerhet i vätgasapplikationer

Parkers O-LOK®-anslutningsteknologi är perfekt för massproduktion i fordonsapplikationer samt i andra väteapplikationer. Rörsystem kan levereras till produktionslinjen och automatisk åtdragning eliminerar all osäkerhet gällande anslutningens täthet. Anslutningarna för yttätning förenklar även underhåll i trånga utrymmen. De kan monteras och demonteras flera gånger utan att anslutningens integritet komprometteras och ventilerna kan enkelt bytas ut.

Dessa kul- och nålventiler finns i en rad inlopps- och utloppsstorlekar, är tillverkade av 316-rostfritt stål och har flera alternativ för O-ringsmaterial med mjuk tätning. Ventilerna är redo för väte, har ett tryckvärde på 10 000 psi (689 bar) och kan användas i närheten av vibrerande maskiner eller på fordon utan risk för att lossna eller läcka.

www.parker.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare