www.tillverkning-sverige.com
ABB News

ABB E-MOBILITY STÖDJER SCANIA GLOBALT MED LADDNINGSLÖSNINGAR FÖR ELFORDON

ABB E-mobilitys portfölj gör det möjligt för Scania att erbjuda en komplett lösning för kunder som elektrifierar sin fordonsflotta - genom att leverera både fordon, laddare, service och mjukvara.

ABB E-MOBILITY STÖDJER SCANIA GLOBALT MED LADDNINGSLÖSNINGAR FÖR ELFORDON
ABB E-mobility laddar en ellastbil från Scania

ABB E-mobility och Scania tar sitt samarbete till nästa nivå genom att teckna ett globalt ramavtal. Avtalet gör det möjligt för Scania att bli en helhetsleverantör för sina kunder och erbjuda en skräddarsydd laddningslösning tillsammans med elfordon. Scania kommer att förse både sitt eget nätverk och sina kunder med ABB E-mobilitys teknik och lösningar för DC-snabbladdning, inklusive Terra 360, en av världens snabbaste allt-i-ett-laddare för elfordon.

ABB E-mobility kommer att förse Scania med sitt breda utbud av DC-laddningslösningar för depåladdning, destinationsladdning och offentlig laddning - från 24 kW upp till 600 kW. Båda företagen har åtagit sig att möjliggöra en framtid med nollutsläpp från transporter och ta ledningen i utvecklingen av morgondagens teknik redan idag. Ramavtalet stärker samarbetet både på global och lokal nivå, och når Scanias kunder på deras hemmamarknad.

Tidigare i år annonserade ABB E-mobility och Scania att de genomfört ett framgångsrikt första test i utvecklingen av ett megawattladdningssystem (MCS). Testerna är en milstolpe i utvecklingen av en effektiv laddningslösning med mycket hög effekt - en teknik som kan halvera laddningstiden för tunga fordon.

www.abb.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare