www.tillverkning-sverige.com
Volvo Group News

VOLVOKONCERNEN TILLKÄNNAGER PARTNERSKAP MED CRH FÖR ATT PÅSKYNDA UTFASNINGEN AV FOSSILA BRÄNSLEN

CRH, och Volvokoncernen har tecknat en avsiktsförklaring för att påskynda innovationer som leder till nettonollutsläpp för vägfordon och terrängutrustning inom byggbranschen.

VOLVOKONCERNEN TILLKÄNNAGER PARTNERSKAP MED CRH FÖR ATT PÅSKYNDA UTFASNINGEN AV FOSSILA BRÄNSLEN

Ledare från Volvokoncernen och CRH träffades i Eskilstuna den 13 november för att underteckna en avsiktsförklaring om samarbete för att påskynda utfasningen av fossila bränslen. Båda bolagen är på en ambitiös resa för att minska koldioxidutsläppen. Volvokoncernens mål är att ha en försäljning på 35 procent helt elektriska lösningar år 2030 och vara netto-noll i värdekedjan år 2040. CRH siktar på att minska koncernens utsläpp med 30 procent till 2030 för att uppnå nettonollutsläpp till 2050. CRH är ledande inom byggmateriallösningar i Nordamerika och Europa. Med verksamhet i 29 länder har företaget länge varit en viktig kund för många av Volvokoncernens företag.

CRH använder olika typer av utrustning och fordon i sin verksamhet vilket också ger breda möjligheter att minska utsläppen. Allt från utvinning och bearbetning av råvaror, till transport genom hela leveranskedjan och till användning på byggarbetsplatsen. CRH kommer bidra med sin expertis via sitt innovationscentrum för hållbart byggande (Innovation Centre for Sustainable Construction ICSC) och med det hitta möjligheter att maximera värdet av innovation inom hållbarhet för byggbranschen. Volvokoncernens varumärken (Volvo Lastvagnar, Renault Trucks, Mack Trucks och Volvo Construction Equipment) kommer i sin tur att bidra med sin expertis inom hållbara transport- och infrastrukturlösningar.

De båda företagen har tidigare framgångsrikt samarbetat i projekt för både vägtransporter och terrängutrustning inom CRH:s verksamheter. Detta inkluderar den första helt elektriska betongblandaren i Storbritannien, utvecklad av Renault Trucks och använd av CRH-företaget Tarmac samt introduktionen av den första elektriska lastbilen Volvo FM i Frankrike som används av CRH-företaget Eqiom.

Tidigare i år levererade också Volvo CE i Nordamerika en ramstyrd dumper som nu är nu verksam på Pennsy Supply, ett CRH-företag i Nordamerika. Dumpern är den första entreprenadmaskinen tillverkad av fossilfritt stål för en nordamerikansk kund. Dessutom deltog de båda företagen i ett Net Zero Roads-evenemang som hölls i Storbritannien i oktober 2023 för att testa den elektriska hjullastaren Volvo L120H Electric, den elektriska kompakthjullastaren L25 Electric och den elektriska bandgrävaren EC230 Electric på olika platser inom CRH-företaget Tarmac. Volvo CE planerar också att demonstrera elektriska hjullastaren L120H Electric på en av CRH:s anläggningar i Europa i början av 2024.

www.volvogroup.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare