www.tillverkning-sverige.com
BRADY

Nya verktyg för att öka Lockout/Tagout-effektiviteten

Lockout/Tagout håller på att implementeras i ett ökat antal industrier. Detta är inte förvånande eftersom proceduren, om den tillämpas på korrekt sätt, garanterar medarbetarnas säkerhet. Nya innovationer i Lockout/Tagout syftar till att öka effektiviteten genom att fokusera på produktflexibilitet och enkel användning.

Nya verktyg för att öka Lockout/Tagout-effektiviteten
Huvudprincipen i Lockout/Tagout-proceduren är extremt enkel: isolera maskiner från deras strömkälla för att säkerställa säkra ingrepp och underhållsarbeten. För att isolera en maskin från dess strömkällor tas tryckknappar, spakar, ventiler eller handtag ur drift genom att de blockeras med en låsenhet. En underhållstekniker kan låsa dessa anordningar på plats med ett hänglås, vilket säkerställer att medarbetare inte oavsiktligt kan strömsätta en maskin innan underhållsarbetet är utfört.

Utökad Lockout/Tagout-effektivitet
Korrekt tillämpning av Lockout/Tagout-enheter i enlighet med proceduren är av största vikt för att garantera medarbetarsäkerheten under maskiningrepp. Detta kräver tid som vinns tillbaka genom att man undviker kostsamma och tidskrävande olyckor. Nya och innovativa Lockout/Tagout-lösningar, såsom Bradys kompakta kabelsäkerhetshänglås, är snabba och enkla att använda. De möjliggör utökad effektivitet för säkra maskiningrepp.

Nya produkter
Det innovativa kompakta kabelsäkerhetshänglåset kombinerar en låsanordning och ett hänglås i ett enda praktiskt verktyg som kan användas precis som ett cykellås. Dess PVC-höljeförsedda stålkabel blockerar rörliga delar eller strömkällan i avstängt läge, medan låset säkerställer att anordningen inte oavsiktligt kan avlägsnas. Den nya, icke-konduktiva kabellåsenheten Safelex™ fungerar på ett snarlikt sätt och är mycket effektiv när flera tekniker samtidigt utför servicearbete på en maskin.

För att blockera ventiler finns en ny genomskinlig låsenhet för spärrventiler, som låter tekniker se ventilers position, färg eller tillstånd utan att man behöver ta bort låsenheten.

Snabbt & säkert
De nya innovativa Lockout/Tagout-verktygen kan enkelt sättas på plats, tillåter snabbare ingrepp på maskiner och uppfyller fortfarande företagskrav på Lockout/Tagout-procedurer.

Skicka e-post till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. för mer information.
Nya verktyg för att öka Lockout/Tagout-effektiviteten

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare