www.tillverkning-sverige.com
Yaskawa News

YASKAWA: SCARA – EN SNABB OCH PÅLITLIG ”ANNORLUNDA” ROBOT

I likhet med våra andra robotar är också SG-400 och SG-650 tillverkade med YASKAWA-komponenter och styrs av samma typ av styrsystem.

YASKAWA: SCARA – EN SNABB OCH PÅLITLIG ”ANNORLUNDA” ROBOT

I det här fallet det minsta av dem, YRC1000micro. Kombinerat med valfri ”funktionell säkerhet”, där man övervakar och begränsar hastighet och arbetsområde, är det lätt att integrera och använda SG-serien även i komplexa produktionssystem.

De här robotarna har funnits i sortimentet en längre tid, men de är väl värda att lyfta fram som ett konkurrenskraftigt alternativ till andra robotlösningar. Framför allt där man behöver plocka, placera och montera med hög noggrannhet och i högt tempo.

- Det är lätt att tänka att valet av rätt robotmodell enbart handlar om valet mellan en cobot och en sexaxlig industrirobot. I stället finns det massor av uppgifter där den prisvärda och extremt snabba Scara-roboten gör ett utmärkt jobb, och dessutom tar väldigt liten plats, säger Henrik Arvidsson, säljchef på svensk marknad.

På YASKAWA Academy finns nu en flyttbar robotstation med den mindre modellen, SG-400, för demonstration och utbildning av blivande robotoperatörer.

www.yaskawa.se

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare