www.tillverkning-sverige.com
ABB Sweden News

ABB INTRODUCERAR ABB ABILITY™ SMART HOISTING

Med ABB Ability™ Smart Hoisting kan kunderna öka sin utrustnings drifttid, tillgänglighet och produktivitet med åtgärder baserade på de viktigaste nyckeltalen inom prestanda.

ABB INTRODUCERAR ABB ABILITY™ SMART HOISTING

ABB lanserar en ny digital serie applikationer för övervakning och optimering av gruvspel med det nya varumärket ABB Ability™ Smart Hoisting. Det öppnar för ökad integration med andra molnlösningar och erbjuder möjligheter som väsentligt ökar gruvspelens driftprestanda och tillförlitlighet.

Den nya digitala serien är en viktig milstolpe i företagets strävan efter att övergå till prediktivt underhåll för gruvspel. Med nya funktioner som ABB:s drivsystemövervakning och nya prestandanyckeltal (KPI) öppnar ABB dörren till optimeringstjänster för gruvspel på en helt ny nivå för kunderna.

Den traditionella formen av tillståndsbaserat underhåll baseras på manuell datainsamling och analys under en kort tidsperiod. Tillfälliga problem kan missas eller endast identifieras senare, vilket ger underhållsteknikerna ont om tid för att programmera insatser exakt då de behövs. Manuell insamling och analys av data tar dessutom mycket tid från teknikerna och hindrar dem från att koncentrera sig på strategiska prestandauppgifter.



ABB Ability™ Smart Hoisting är framtagen för att väsentligt öka gruvspelens drifttid, tillförlitlighet, prestanda och produktivitet. Tack vare avancerade övervakningsfunktioner ger systemet information om kritiska nyckeltal som kan ligga till grund för bättre beslutsfattande och optimering av gruvspelsdriften. Den automatiska insamlingen, övervakningen och analysen av data gör det möjligt för gruvföretag att öka produktionsprestanda, identifiera eventuella funktionssäkerhetsrisker och optimera underhållsplaneringen.

Kombinationen av innovativa funktioner och ökad cybersäkerhet gör denna lösning till ett unikt och värdefullt verktyg vid underjordsbrytning. Kapaciteten för prediktivt underhåll bidrar till att öka standarden och driva på innovationer som innebär hållbarare och lönsammare gruvdrift.


ABB INTRODUCERAR ABB ABILITY™ SMART HOISTING

Ökad produktivitet i gruvdriften kan medföra ökad ekonomisk tillväxt, nya jobb och övergripande regional utveckling. Förebyggande underhåll och riskidentifiering bidrar också till en säkrare och miljömässigt mer hållbar gruvsektor.

Några av de viktigaste funktionerna hos den nya Smart Hoisting-lösningen:
  • Prediktivt underhåll: Smart Hoisting-lösningen fungerar som ett verktyg för tillståndsbaserat underhåll som ger kunderna möjlighet att proaktivt identifiera och åtgärda potentiella problem innan de ger sig till känna. Det minskar ställtiderna, ökar driftseffektiviteten och minimerar underhållskostnaderna.
  • Avancerade övervakningsmöjligheter: Lösningen omfattar övervakning av drivsystem och nyckeltal som kan ligga till grund för bättre beslutsfattande och optimering av gruvspelsdriften.
  • Ökad cybersäkerhet: Med förbättrade cybersäkerhetsåtgärder säkerställer ABB kundernas säkerhet och integritet i gruvdriften och skyddar dem mot cyberhot och sårbarheter.
  • Omfattande lösning: Smart Hoisting-lösningen är ett svar på många kunders sammanfallande utmaningar från att öka tillgänglighetstid och prestanda till att garantera en säker och effektiv underhållsplanering. Genom att tillämpa en helhetssyn på optimeringen av gruvspel ger ABB sina kunder verktyg för att uppnå bättre resultat och spara tid och resurser som tillsammans ger avtryck på nedersta raden.

www.abb.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare