www.tillverkning-sverige.com
Danfoss News

NETMORE GROUP OCH DANFOSS INGÅR PARTNERSKAP FÖR ATT FÖRBÄTTRA ENERGIEFFEKTIVITETEN I SVENSKA FASTIGHETER

Detta samarbete fokuserar på att förbättra energieffektiviteten i fastigheter över hela Sverige, med potential att uppnå 20-25% energibesparingar genom användning av Netmores LoRaWAN-teknologi.

NETMORE GROUP OCH DANFOSS INGÅR PARTNERSKAP FÖR ATT FÖRBÄTTRA ENERGIEFFEKTIVITETEN I SVENSKA FASTIGHETER

Netmore Group, en framstående pan-europeisk LoRaWAN-operatör, har inlett ett partnerskap med Danfoss affärsenhet Leanheat®, en ledande aktör inom digitala energioptimeringslösningar.

Inriktning på energieffektivitet med LoRaWAN-lösningar
Partnerskapet mellan Netmore Group och Danfoss syftar till att förbättra energihanteringen i svenska fastigheter. Genom att använda temperatur- och fuktighetssensorer tillsammans med Danfoss Leanheats AI-baserade programvara förväntas initiativet bidra betydligt till att minska energiförbrukningen i de berörda fastigheterna, med potential för 20-25% energibesparingar.

Strategisk sensorimplementering för energihantering
Danfoss Leanheats tillvägagångssätt inkluderar möjligheten att installera sensorer i lägenheter för detaljerad data om energianvändning, även om det inte är obligatoriskt för systemets funktionalitet. Danfoss har tillsammans med Netmore lagt till mer än 2 000 sensorer i Netmores nätverk på kort tid, och fler är på väg. Denna implementering förblir en central komponent för att uppnå de förutsedda energibesparingarna. Utöver omedelbara förbättringar av energieffektiviteten lägger detta partnerskap grunden för Danfoss att utforska ytterligare användningsområden i framtiden. Minskningen av energiförbrukningen för uppvärmning och ventilation stöder inte bara miljömässig hållbarhet utan ger också ekonomiska fördelar för fastighetsägare, vilket bidrar till mer hållbar och effektiv fastighetsförvaltning.

www.danfoss.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare