www.tillverkning-sverige.com
Watson Marlow

Nya Qdos H-FLO-pump för kemikaliedosering erbjuder högre flöden för ett stort antal doseringstillämpningar

Watson-Marlow Fluid Technology Solutions (WMFTS) har lanserat kemikaliedoseringspumpen Qdos™ H-FLO, särskilt konstruerad för högre flöden upp till 600 L/h.


Nya Qdos H-FLO-pump för kemikaliedosering erbjuder högre flöden för ett stort antal doseringstillämpningar
Qdos-kemikaliedoseringspumparna Qdos H-FLO (mitten av bilden), Qdos 60 och Qdos CWT

Qdos H-FLO levererar samma enastående noggrannhet och tillförlitlighet som andra Qdos-pumpar men för högre flöden. Pumpen är tillgänglig med en mängd olika pumphuvuden och ett sortiment med olika slangmaterial för att garantera kemisk kompatibilitet med processvätskan.

Qdos H-FLO-doseringspumpen med hög noggrannhet erbjuder flexibilitet och är skalbar med din process, oavsett om det gäller vattenrening, gruv- och mineralbearbetning, kemikalietillämpningar inom livsmedel och drycker eller papper och massa.

Lanseringen av Qdos H-FLO förbättrar utbudet av Qdos-pumpar genom att erbjuda flöden upp till 600 L/h och tryckkapacitet upp till 7 bar (102 psi).

På samma sätt som med Qdos-serien med peristaltiska pumpar minskar Qdos H-FLO kostnaderna genom en högre precision i kemikaliedoseringen, med en noggrannhet på ±1 % och repeterbarhet på ±0,5 %.

Qdos H-FLO ger fördelar till olika tillämpningar, inklusive:

  • Desinfektionsmedel
  • Koaguleringsmedel
  • Flockningsmedel
  • Syror/baser
  • Gruvreagenser
  • Ytaktiva ämnen

Adeel Hassan, produktchef hos WMFTS, säger: ”På Watson-Marlow Fluid Technology Solutions litar vi på teknisk innovation för att lösa komplexa kundproblem genom att tillhandahålla lättanvända lösningar. Den höga noggrannheten och repeterbarheten i våra pumpar hjälper till att uppnå kostnadsbesparingar i kemikalieanvändningen, vilket också hjälper våra kunder att uppnå sina nettonollmål. Även om pumpen har ärvt unika egenskaper från det nuvarande Qdos-sortimentet, tillför den även flera nya funktioner till marknaden för att göra kemikaliedosering enklare, säkrare och kostnadseffektiv.

"Kundfeedback har varit en grundläggande drivkraft för att utveckla Qdos för tillämpningar med högre flöden. Målet med Qdos H-FLO är att göra kemikaliedosering enklare och effektiv för drift-, underhålls- och EHS-team. Den erbjuder flera alternativ för inbyggd kommunikation för SCADA- och PLC-integrering för att optimera processen.”


Nya Qdos H-FLO-pump för kemikaliedosering erbjuder högre flöden för ett stort antal doseringstillämpningar
Qdos H-FLO Universal+ -kemikaliedoseringspump med slang

Fördelar med nya Qdos H-FLO inkluderar:

  • Flöden från 2,0 mL/min till 600 L/h
  • Tryckkapacitet upp till 7 bar
  • RFID-pumphuvudsavkänning garanterar bekräftelse av korrekt pumphuvud
  • Varvräknare för serviceunderhåll av pumphuvudet
  • Läckagedetektering och vätskeinneslutning förhindrar spill och exponering till kemikalier vid slutet av pumpens livslängd
  • Alternativ för nätverksintegrering, styrning och kommunikation inkluderar EtherNet/IP, PROFINET och PROFIBUS för enkel integration med SCADA/PLC
  • En gemensam pumpdrivenhet med flera pumphuvudsalternativ för variationer i processens förhållanden och kemi

Qdos H-FLO stöds med en tryckavkänningssats som tillval. Satsen ger övervakning av trycktillståndet i realtid, vilket garanterar processäkerheten och förbättrar säkerheten för personalen. Tryckavkänningssatsen (tillval) kommer med konfigurerbara larm för processövervakning. Tryckavkänningssatsen kommer att bli tillgänglig för hela Qdos-sortimentet och är kompatibel med ofta använda kemikalier i processindustrier.

www.wmfts.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare