www.tillverkning-sverige.com
Seco Tools

Seco Nanojet-brotschar optimerar spånkontrollen för att eliminera skrotade delar

Seco Nanojet solida hårdmetallbrotschar förbättrar spånkontrollen med ett innovativt genomgående kylmedelsutlopp för optimal spånavgång. Detta utförande eliminerar kostsamt skrotade delar, spånstockning och förstörda eggar, vilket i sin tur ökar säkerheten, detaljkvaliteten och verktygslivslängden.


Seco Nanojet-brotschar optimerar spånkontrollen för att eliminera skrotade delar
Nanojet Reamer close up

Bättre kylmedelsflöde för bättre delar
Kritiska brotschningsarbeten kräver stabila, säkra och förutsägbara verktyg. För bottenhål och genomgående hål utökar Seco Nanojet-brotschar i solid hårdmetall de beprövade prestanda hos Seco Nanofix-produkter med innovativa genomgående skärvätskekanaler som stoppar spånstockning och förbättrar stabiliteten i tillämpningen. Den unika utformningen av dessa nya verktyg ger en kraftfull, exakt smörjström direkt till skärzonen. Det ger optimal spånavgång och gör att verktygen håller längre. Förutom en stabil produktion med betydligt färre avbrott kan verkstäder förlita sig på Secos Nanojet-brotschar i utförande av solid hårdmetall, för att bibehålla både skärhastigheten och kvaliteten på delarna som bearbetas.

Detta mångsidiga sortiment med flerskäriga brotschar består av åtta sorter och fler än tio geometrier, tillsammans med anpassade storlekar och toleranser. Verktygen fungerar med alla precisionshållare. De har toleranser på 10–15 µm och producerar en ytfinhet på Ra 0,2–1,2 µm. Seco inspekterar varje Nanojet-brotsch av solid hårdmetall och dokumenterar dess uppmätta diameter för tillförlitliga prestanda.


Seco Nanojet-brotschar optimerar spånkontrollen för att eliminera skrotade delar
Nanojet Reamers

Förutsägbar precision med alla verktyg
Många branscher – bland annat allmän mekanisk industri, fordon och flyg – förlitar sig på säker, tillförlitlig brotschning för att undvika kostsam kassering. Enligt Jean-Bernard Hantin, produktchef på Seco, inser tillverkare att felaktigt konstruerade eller felaktigt specificerade brotschar kan äventyra delar av högt värde. ”Nanojet-brotschar i solid hårdmetall ger kostnadseffektiva resultat med en välbehövd kvalitet och stabilitet”, säger han.

Beställ anpassade verktyg online
Seco Nanojet solida hårdmetallbrotschar finns i lager och har anpassade diametrar ned till 1,461 mm. Via verktygskonfiguratorn Seco MyDesign kan våra kunder skapa skaffa anpassade verktyg online, på ett sätt som innebär samma stabilitet, tillförlitlighet och tillgänglighet som för dagligvaror.

www.secotools.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare