www.tillverkning-sverige.com
MAXWELL

Lagringssystem för vindkraft

Peking Huadian Tianren Electric Power Control Technology Co, Ltd, ett dotterbolag till China Guodian Corporation, valde Maxwells ultrakapacitorteknik som kärnkomponent i ett visningsprojekt för energilagring i en vindkraftspark. China Guodian Corporation är en av de fem största kraftproducenterna i landet och vindkraftsparksprojektet är det första superkondensatorbaserade energilagringssystemet i megawattstorlek i världen.

Lagringssystem för vindkraft
"Superkondensatorers långa livslängd och snabba svarsfunktioner kan jämna uteffektsfluktuation, vilket gör att storskaliga vindkraftsparker kan ansluta till nätet som en mer tillförlitlig kraftgenereringskälla", säger Yu Kang, projektledare på Beijing Huadian Tianren Electric Power Control Technology Co.

"Vi erkänner Maxwells framgångsrika erfarenhet inom energilagring, samt bolagets avancerade och tillförlitliga produkter."

Projektet har implementerat 1,152 Maxwell 56-volt, 130-farade superkondensatormoduler, som är det största ultrakapacitorsystemet i vindkraftsparker i hela Kina.

"Maxwells superkondensatorer passar perfekt för detta demonstrationsprojekt för en vindkraftparks energilagring, och med ökande efterfrågan ser vi stora möjligheter att samarbeta med fler kinesiska kunder för att expandera superkondensatorbaserad energilagring i fler tillämpningar", säger Dr Franz Fink, Maxwells VD och ordförande.
Jämfört med konventionella batterier så laddar och urladdar superkondensatorer snabbare, med en längre livslängd och bättre prestanda vid låga temperaturer.

Maxwells superkondensatorer stabiliserar kortsiktig effektfluktuation i vindkraftverk och kablage i storskaliga installationer, vilket säkerställer tillförlitlig tillgång till vindgenererad kraft på nätet.
Läs mer om Maxwells ultrakapacitormoduler för vindkraftstillämpningar:

Maxwell Technologies 56V-serie med ultrakapacitormoduler ger ström under dippar och saggar i huvudströmkällan. I långsiktiga avbrott ger modulerna övergång/bro-kraft till en långsiktig backupkälla, såsom en motorgenerator eller bränslecell. För industriella tillämpningar ger superkondensatormoduler ström för smidig avstängning av processutrustning.

Modulerna kan hålla i upp till 15 år i backup, i tillämpningar för enstaka användning. De är utformade för att passa i vanliga racksystem med upp till 10KW (15 sekunder) i 4U höjd. Två moduler ryms i en 19-tums rack, medan tre ryms i en 23-tums rack.

Maxwell ultrakapacitormoduler ersätter effektivt batterier i dessa tillämpningar. De är underhållsfria i upp till 14 år och helt giftfria.
Mer information www.maxwell.com
Lagringssystem för vindkraft

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare