www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Nya "edge gateways" från HMS möjliggör kommunikation mellan IT-system och fabriksgolv

HMS Industrial Networks introducerar nu ytterligare en gateway-familj för Industriella sakernas Internet. De nya Anybus.NET-gateways gör att realtidsdata från industriella maskiner kan presenteras för .NET-baserade IT-tillämpningar. Detta innebär att .NET-programmerare kan hämta data direkt från ett PLC-system på den andra sidan av "edge" för användning i tillämpningar för statistik, analys eller underhåll. De första .NET-gateways finns för PROFIBUS och PROFINET .

Nya  edge gateways  från HMS möjliggör kommunikation mellan IT-system och fabriksgolv
Ett snabbt och enkelt sätt att förverkliga IIoT

Grundförutsättningen för industriella sakernas Inernet är att industriella tillämpningar kan kommunicera med IT-system. Men OT (Operational Techonology) på fabriksgolvet använder fältbuss och industriella Ethernet-nätverk som är utformade för realtidskommunikation – som vanligtvis är skild från IT-infrastrukturen. Anybus .NET-gateways hanterar denna situation genom att fungera som översättare som skickar och tar emot data mellan PROFIBUS- eller PROFINET -nätverk och IT-plattformar med .NET som ramverk. Kommunikationen ställs in på ett par minuter och .NET-gateway är därför ett mycket snabbt sätt att förverkliga IIoT.

Resultatet är att IT-systemen får oöverträffad tillgång till realtidsdata från fabriksgolvet vilket möjliggör förebyggande underhåll, KPI-uppföljning, maskinanalys, data mining, big data-behandling, produktionsstatistik och mycket mer - utan att störa industriella processer.

Lösningen kan användas för ett brett spektrum av användningsområden, från enkel överföring av KPI-värden och avancerade meddelanden med strukturerade datatyper till ultrasnabb överföring av I/O-data för ”big data”.

Hur det fungerar

Förutom att ansluta data från industriprocesser till IT-systemen gör .NET-gateway data begripligt på IT-sidan. Informationsutbytet mellan OT-sidan och IT-sidan definieras i en kalkylarksmall som definierar hur data avbildas, taggas och presenteras för IT-tillämpningar. Kalkylarket laddas upp till HMS kodgenerator som automatiskt skapar en anpassad högnivå C# API (händelser och Post-metoder) som är lätt att integrera direkt in i en .NET-applikation. Den genererar också en anpassad GSDML-fil för PLC.


Enkelt för både .NET- och PLC-programmerare


”Anybus .NET-gateways utgör ett mycket snabbt och enkelt sätt att förverkliga industriella sakernas Internet”, säger Markus Bladh, Product Manager på HMS Industrial Networks. ”I mer än 20 år har HMS erbjudit industriella kommunikationslösningar mellan olika standarder på fabriksgolvet, och vi använder nu denna erfarenhet för att erbjuda en inkörsport till .NET. Detta är verkligen en ”edge gateway” i den meningen att det skapar en bro mellan IT- och OT-sidan - .NET-programmerare får tillgång till data från industrimaskiner medan PLC-programmerare kan vara säkra på att dataåtkomsten inte stör deras kritiska system”.

http://tekinfo.link/r7d5a831135

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare