www.tillverkning-sverige.com
EPLAN

Eplan presenterar Smart Wiring Application Förenklar ledningsdragning i elskåpet

Kabeldragning i ett styrskåp kräver mycket tid och expertis, men Eplan gör processen mycket enklare. Smart Wiring Applicationn kommer att presenteras vid Hannovermässan. Programmet visualiserar ledningarna och tillhandahåller nödvändiga produktionsdata 100 procent digitalt. Fördelen är att kunskap om styrtekniken är inbyggd i systemet i framtiden. Användare kan dra nytta av betydande tidsbesparingar vid ändringar i sista minuten eftersom programvaran även hanterar den ofta komplicerade uppgiften med projektjämförelse.

Eplan presenterar Smart Wiring Application  Förenklar ledningsdragning i elskåpet
Smart Wiring Application: Smart Wiring Application ger steg-för-steg-instruktioner för panelmontering baserat på tekniska data.

Monheim, Tyskland den 4 mars 2016 - Smart Wiring Application: namnet avslöjar vad som ligger bakom den nya programvaran - kraftigt förenklad process för hela elskåpets ledningar. Eplan presenterar den nya lösningen på Hannovermässan. Vare sig det är källa/mål-beskrivning, terminalhantering, tvärsnitt, färg, kabellängd, slutförfaranden eller exakt kabeldragning, så ger programvaran en visualisering och nödvändig kabeldragningsinformation samt konstruktionsdata för montering i kontrollskåpet. Fördelen blir den schemabaserade kabeldragningen - en tidskrävande, felbenägen process som kräver en hel del know-how - behövs inte längre. Smart Wiring Applications digitala presentation refererar till den virtuella modellens 3D-layout i Eplan Pro Panel. Men det nya programmet kan användas för att öka produktiviteten även utan en 3D-layout. Till exempel så kan Excel-listor med all nödvändig anslutningsinformation läsas in i programmet; 3D-visualisering av routingvägar och monteringssteg kan inte tillhandahållas - emellertid så förblir steg-för-steg-utförande samt jämförelse av olika anslutningslistor för ändringar i sista minuten tillgängliga. Montören har hela tiden tydlig information om hur lång ledningsprocessen är i sin helhet, vad som återstår att kabeldra, vilka nödvändiga potentiella förändringar som måste göras och hur man gör dem. Smart Wiring Application kommer att finnas tillgänglig med lanseringen av Eplan Platform 2.6 i september 2016.


Systemstyrd applikation


En tydligt utformade meny beskriver varenda anslutning. Denna information kompletteras med utrustningsvisualisering, inklusive terminalpunkter och den planerade dragningen för kablarna i elskåpet. Mjukvaran tillhandahåller dessutom information om den önskade ledningsdiametern, den färg som ska användas och den definierade terminalpunktshanteringen - till exempel krimpad eller ultraljudssvetsad. Bunttillhörighet visas också exakt, vilket sammantaget innebär att varje anslutning samt varje arbetssteg är klart förståelig och transparent. Så snart en anslutning är helt färdigdragen visas detta enligt trafikljusprincipen grönt. Detta är oerhört användbart om flera förändringar är nödvändiga för att slutföra arbetet: kollegor kan påbörja ledningsdragningar exakt där deras föregångare slutade.

Snabb process vid ändringar i sista minuten

Smart Wiring Application visar verkligen sin styrka vid sista-minuten-ändringar i projektet, som helt enkelt registreras i Eplan Pro Panel och sedan uppdateras. Genom Smart Wiring Application jämförs de båda projektstatusarna med varandra och mjukvarudokumenten alla skillnader, vilket sparar enorma mängder tid jämfört med att göra detta manuellt. Programvaran visar alla före detta anslutningar, de som redan kopplats men måste avlägsnas, och vilka ytterligare anslutningar som krävs. Detta innebär att tiden då kabelmontörer var tvungna att söka och fundera på hur förändringarna påverkar hela kablaget och tillverkningsprocessen nu kommit till ett slut.


Bakgrund


Upp till 43 procent av arbetstiden som krävs för att tillverka ett styrskåp konsumeras av ledningarna (beroende på dess specifika tillämpning). Denna process är extremt tidskrävande och kräver enorma specialistkunskaper. Vad måste anslutas via kabel, och hur kan de nödvändiga ledningarna optimalt dirigeras? Dessa kontrollteknikfrågor måste normalt besvaras med hjälp av scheman, som ligger till grund för elskåpets kablage. Som ett resultat av detta måste högkvalificerade specialister fördjupa sig i hundratals kretsscheman och, sida för sida, arbeta igenom ledningarna vid montering och installation. Förverkligandet av dessa kanske inte alltid är entydigt vid varje montering. Smart Wiring Application innebär att den tid som sparas kan användas mer produktivt.

Fördelar med Smart Wiring Application

• integrerat arbetsflöde enligt kundkrav från teknik till tillverkning och provning
• 100 % digitala data
• Kabeldragning utan scheman
• Perfekt visualisering
• Steg-för-steg-anvisningar för montören
• Projektjämförelse vid ändringar i sista minuten
• Loggning av kabelstatus
• Bättre skalbarhet av arbetsbelastning

Eplan vid Hannovermässan
Hall 6, Monter K16

Källa: Eplan Software & Service.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare