www.tillverkning-sverige.com
PORTESCAP

Nya 24DCT kärnlös DC-motor med högt vridmoment

Portescap introducerar nya DCT-serien Athlonix™ Brush DC-motorer. Miniatyrmotorn 24 DCT har Portescaps beprövade energieffektiva kärnfria design med en optimerad självbärande spole och magnetisk krets som ger högre prestanda, allt i en kompakt storlek på 24mm diameter.

Nya 24DCT kärnlös DC-motor med högt vridmoment

Med vridmomentbärande kapaciteter på upp till 14,96 mNm tillhandahåller 24DCT hög prestanda med effektivitet på upp till 90 % med lång livslängd. Tack vare 24DCT-motorns inneboende utformning erhålls högre vridmoment per ampere, vilket leder till bättre batteritid. Detta gör den idealisk för batteridrivna tillämpningar såsom medicinska och industriella pumpar, system för läkemedelsförsörjning, robotsystem (bionic-fingrar), industriverktyg i miniatyr, tatueringsmaskiner, mesoterapi, tandvårdsinstrument och mer. Andra tillämpningar såsom labbautomation, säkerhet och tillgänglighet och humanoida robotar kan också dra nytta av använda 24DCT Athlonix-motorn. 

Athlonix 24DCT miniatyrmotorer finns i 2 varianter, ädelmetallkommutering samt grafitkommutering med en Neo-magnet inuti. Den unika konstanta kraftfjäderdesignen för kolborsten ger jämn prestanda. En REE-spole (Restriction of Electro Erosion) är ett tillgängligt alternativ, vilket förlänger livslängden på motorn. 

”Athlonix-motorer drivs av en egen självbärande spole som resulterar i maximerat magnetflöde och amperevarv för en given diameter”, säger Sunil Kumar, Brush DC Product Line Manager på Portescap. ”Som kontrast så har vanliga självbärande spolar inneboende amperevarvsbegränsningar som påverkar den magnetiska flödestätheten i den magnetiska kretsen, vilket ytterligare begränsar uteffekt och uthållighet hos motorn”. 

Komponentstandardisering och designmodularitet tillåter snabb anpassningskapacitet för prover inom olika tillämpningar. Standardkonfigurationer kan levereras med högst en veckas ledtid 

Athlonix-motorer är kompatibla med kodare och växlar i olika storlekar och förhållanden och är också tillgänglig på företagets online-baserade motorkonfigurator Motion Compass™. De är tillverkade i en ISO-certifierad anläggning och är RoHS-anpassade.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare