www.tillverkning-sverige.com
Softing Industrial Automation GmbH

dataFeed OPC Suite från Softing Industrial ger tillgång till SINUMERIC 840D CNC-maskiner

Softing Industrial Automation släpper den senaste versionen V5.35 av dataFEED OPC Suite, som ger omfattande stöd för SINUMERIK 840D CNC-maskiner samtidigt som webbtjänster integrerats.

dataFeed OPC Suite från Softing Industrial ger tillgång till SINUMERIC 840D CNC-maskiner

dataFEED OPC Suite V5.35 ger tillgång till SINUMERIC 840D CNC-maskiner
© Softing Industrial

dataFeed OPC Suite kombinerar mjukvarulösningar för OPC Unified Architecture (OPC UA) och OPC Classic communication med I o T-cloud connection i en och samma produkt. Med det nya SINUMERIC 840D-stödet i dataFEED OPC Suite V5.35 kan användarna bearbeta all parametrar från den numeriska kontrollenheten, den programmerbara Logic-kontrollen och drivdatan från maskinerna utan att störa maskinens konfiguration.

Ytterligare en ny egenskap i version 5.35 är webbtjänstfunktionalitet, som möjliggör direkt access till produktionsdata via webbklienter så som Web Browser, Postman eller Client for URL (cURL) och dess integrering i IT-lösningar.
Egenskaperna hos den nya dataFEED OPC Suite V5.35 i detalj:

  • Fullt stöd för SINUMERIK 840D Computerized Numerical Control (CNC) maskiner:

dataFEED OPC Suite kan användas för att läsa axlar, verktyg och programdata så väl som larm från NC-sektionen. Status, programsektioner och alarm kan läsas från PLC-sektionen. Det är också möjligt att utläsa drivdata. Data spelas in utan att påverka maskinkonfigurationen.

  • Integrering med SIMATIC Siemens S7-300:

Sviten erbjuder en sömlös koppling till den integrerade SIMATIC Siemens S7-300 för avancerad styrning och övervakning.

  • Mångsidig applikationsmöjlighet med dataFEED OPC Server CNC:

Servern kan används som en OPC Classic Server eller OPC UA Server och ger sömlös integrering av Siemens SINUMERIK CNC-kontroller i moderna Industry 4.0-lösningar.

  • Tillhandahållande av produktionsdata:

Sviten möjliggör tillhandahållande av produktionsdata via Message Queuing Telemetry Transport (MQTT) eller Representational State Transfer (REST)-protokoll samt dess överföring till IoT Cloud eller Big Data-applikationer på plattformar som Microsoft Azure, Amazon AWS och Siemens MindSphere. Datan är därefter tillgänglig för olika applikationer som tillståndsövervakning, planerat underhåll och utvärdering.

Integrering av produktionsdata i IT-lösningar via webbtjänster
"Det nya stödet för SINUMERIK 840D CNC-maskiner och funktionen för webbtjänster adderar två viktiga funktioner till vår dataFEED OPC Suite. Vi ser stor potential i att göra sviten tillgänglig för fler typer av användare, särskilt med tanke på stödet för SINUMERIK 840D", förklarar Andreas Röck, produktchef på Softing Industrial Automation. "Med den här utvecklingen har vi nått ytterligare en milstolpe i att uppfylla vår målsättning om att tillhandahålla en allt-i-ett-lösning för säker och robust OPC-kommunikation och IoT-moln- integrering.

För mer information om dataFEED OPC Suite: https://industrial.softing.com/products/opc-opc-ua-software-platform/opc-server-middleware/datafeed-opc-suite-extended.html

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare