www.tillverkning-sverige.com
Conrad News

Conrad: Ny lödröksutsug från Weller

Bättre skydd för hälsan på arbetsplatsen: ZeroSmog Shield Pro säkerställer med sin genomtänkta konstruktion att luften är ren oavsett var lödarbetet utförs.

Conrad: Ny lödröksutsug från Weller
Bättre luft vid lödning och större ledigt utrymme på arbetsplatsen: Det är anledningen till att Weller har utvecklat nya ZeroSmog Shield Pro.

Oavsett om det gäller elektronikproduktion, verkstadsarbete eller inom forskning och utveckling: Den nya lödröksutsugen från Weller bidrar till att skydda medarbetarnas hälsa. Bättre luft bidrar också till mer effektivt arbete och bättre koncentration.

Genomtänkt konstruktion gör att det blir större ledig yta på arbetsbordet
ZeroSmog Shield Pro är med sin kompakta design perfekt som enanvändarlösning. Det innovativa rökutsugssystemet skyddar mot skadliga rökpartiklar och gaser som bildas vid lödning. Den nya optimerade lödröksutsugen sparar också plats genom att den lödstation som används kan placeras direkt på enheten: Lödstationer från alla vanliga fabrikat med en bottenyta på max 13 x 18 cm kan staplas på enheten.

Effektiv filtrering av rökpartiklar och gaser
Det nya rökutsugssystemet riktas in mot arbetsytan, och suger tyst och effektivt upp röken från lödarbetet med ett steglöst inställbart luftflöde via en specialdesignad luftkanal. Systemet filtrerar luften med hjälp av ett EPA-E10 aktivt kolfilter och förbättrar på så sätt luftkvaliteten på arbetsplatsen. ZeroSmog Shield Pro kontrollerar automatiskt om filtret behöver bytas och indikerar detta med en grön eller röd filterstatusindikator. Även när det gäller själva filterbytet imponerar enheten med ett mycket snabbt och lättanvänt system.

ESD-säkert antistatiskt hölje
Alla som redan arbetar med Weller lödstationer drar nytta av ytterligare en fördel: Lödstationen kan då anslutas direkt till rökutsugsenheten. Enheten kan då använda en automatisk stop & go-funktion och är endast igång när lödarbete faktiskt pågår. Ytterligare ett plus för professionell användning: ZeroSmog Shield Pro uppfyller naturligtvis de högsta kraven för industriell användning och tack vare det antistatiska höljet passar enheten även för användning i ESD-skyddszoner.

Mer information om den nya lödröksutsugsenheten från Weller finns här.

www.conrad.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare