www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Tidssynkronisering på nanosekundnivå med IXXAT-mjukvara

HMS bygger nu ut sina befintliga och beprövade IXXAT IEEE 1588-lösningar med protokollprogramvara för IEEE 802.1AS - det första kommersiellt tillgängliga programvarupaketet för mycket noggrann tidssynkronisering av AVB- och TSN-nätverk.

Tidssynkronisering på nanosekundnivå med IXXAT-mjukvara
IEEE 802.1 AS är en anpassad version av IEEE 1588-profilen - speciellt utformad för AVB- och TSN-system (audio/video-sändningar och tidskänsliga nätverk). Som den viktigaste kärnteknologin för AVB- och TSN-system möjliggör IEEE 802.1AS tidssynkronisering med hög precision av enheter och system.

Genom att använda protokollprogramvaran IXXAT IEEE 802.1AS kan kunder dra nytta av ett beprövat och testat programpaket samt professionellt produktunderhåll och vidareutveckling.

Protokollprogramvaran 802.1AS, som erbjuds av HMS, kommer som ANSI C-kod - inspirerad av MISRA-C - och har en modulär struktur med en tydlig åtskillnad mellan medieberoende och medieoberoende skikt. Detta förenklar portering och snabb implementering i olika målsystem. Som tidsmedveten slavändstation är programvaran mottagare av tidssynkroniseringsinformation från en grandmaster och möjliggör synkronisering av lokala RTC:er (Real Time Clocks). Programvaran stöder Best Master Clock-algoritmen, som kan inaktiveras vid behov.

Förutom att möta kraven i AVB- och TSN-system stöds särskilda behov inom fordonssystem såsom snabb synkroniseringstid (<1 mikrosekund inom en sekund) och optimering av minnesanvändning.

Utöver andra IXXAT IEEE 1588-produkter såsom IEEE 1588-protokollmjukvaran, IP Core och hanteringsverktyget, erbjuder HMS även ett brett utbud av tjänster baserade på den djupa erfarenheten inom IEEE 1588-området. HMS hjälper kunderna i alla faser av utvecklingsprocessen, från rådgivning och specifikation, till implementering, målanpassning och testning av slutprodukten .

Mer information finns på www.ixxat.com/1588

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare