www.tillverkning-sverige.com
Parker News

Parker introducerar DFplus® Generation IV-proportionalventiler för krävande industritillämpningar

Parker Hannifin, världsledande inom rörelsestyrningsteknologi, lanserar den nya generationen DFplus®-proportionalventiler.

Parker introducerar DFplus® Generation IV-proportionalventiler för krävande industritillämpningar

Ventilelektroniken har reviderats i grunden, vilket öppnar upp för nya möjligheter för kommunikation med ventilen samt anslutningsmöjligheter för krävande industritillämpningar. Den mekaniska delen med patenterad Voice Coil Drive (VCD), som utgör grunden för den etablerade prestandan hos de tidigare generationerna av DFplus-ventiler, förblir så gott som oförändrad.

Generation IV-ventilerna kan köras på maximal prestanda och samtidigt kommunicera med PLC:n tack vare en ny dubbelkärnig processor. Bibehållandet av den analoga styrsignalen i kombination med användningen av ventilens IO-Link-anslutning för kommunikation är unik.

”De förbättrade funktionerna i Generation IV kommer att göra våra DFplus-ventiler marknadsledande, inte bara när det gäller dynamik och flöde. Nu erbjuder de även det enklaste sättet att ta sig in i Industri 4.0 utan stora investeringar och utan att ändra maskinstyrningsstrategin”, säger Frank Henschke, produktchef för proportionalventiler på Parkers Industrial Systems Division Europe.

Det finns fler innovationer som ger mervärde. En av dessa nya funktioner är ett integrerat NFC-chip (närfältskommunikation) som gör att användarna kan hämta all statusinformation ute på fältet eller i servicesituationer – även när ventilen inte är aktiv. En 360°-lysdiod ovanpå elektronikboxen säkerställer att grundläggande statusdata är omedelbart synliga i applikationen genom olika färger eller blinkningsfrekvenser. Parkers ProPxD-programvara för parameterisering har genomgått en grundläggande översyn och har en förbättrad oscilloskopfunktion, vilket möjliggör snabb och enkel justering av applikationsspecifika parametrar.

Den nya elektroniken kompletteras perfekt av DFplus®-ventilernas mekaniska egenskaper. Den unika VCD-enheten med en integrerad linjär variabel differentialtransformator (LVDT) med högsta upplösning ger drivning med hög kraft utan behov av starka aktiva returfjädrar, vilket resulterar i servoventiler med verkliga resultat. Ventilerna är väldigt robusta, vilket har visats genom vibrationstester med upp till 60 G och 10 miljarder uthållighetstestcykler, och de har redan visat sig vara lämpliga för många krävande tillämpningar.

Med innovationerna i DFplus Generation IV har Parker ett perfekt läge för att arbeta med ingenjörer som står inför framtidens utmaningar inom industrihydraulik, i synnerhet den ökande digitaliseringen av processer. Ventilerna är även lämpliga att direkt ersätta DFplus Generation III-ventiler i befintliga applikationer.

Ta reda på mer om den här produkten här

www.parker.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare