www.tillverkning-sverige.com
Conrad News

B2B-plattformarna Conrad och TraceParts samarbetar och skapar synergier

Utveckla, planera och konstruera enklare: Conrads produktkatalog finns nu på TraceParts. CAD-nedladdning och produktinköp med ett klick.

B2B-plattformarna Conrad och TraceParts samarbetar och skapar synergier

Konstruktionsrelevant data för produkter ur Conrad-sortimentet finns nu tillgänglig på TraceParts CAD-innehållsplattform. Den önskade produkten kan beställas där direkt via ett erbjudande.

  • Samarbetet med CAD-innehållsplattformen betonar Conrads fokus på B2B
  • 3D-modeller och 2D-ritningar av produkter från välkända tillverkare finns tillgängliga här

Ingenjörer och yrkesverksamma inom maskinteknik och CAD uppskattar varumärket: TraceParts, en av världens ledande CAD-innehållsplattformar. Över 5 miljoner registrerade medlemmar från 1,3 miljoner företag får, via TraceParts, gratis tillgång till miljardtals 2D-ritningar, 3D CAD-modeller och produktdatablad för nästan alla industrisektorer. Konstruktionsrelevanta data för produkter ur Conrad-sortimentet har nu gjorts tillgängliga och det är dessutom möjligt att köpa de önskade produkterna.

Utnyttja synergier – speciellt inom serviceområdet
"Som leverantör av lösningar är det viktigt att lyssna på sina kunder, känna igen deras behov och agera utifrån situationen. I tider då flexibilitet och effektivitet är viktigare än någonsin bygger företags framgångar på att tänka utanför ramarna och söka synergier istället för att försöka utveckla allt internt. Därför bestämde vi oss för att använda TraceParts know-how för att förse våra kunder med den data de behöver för sina projekt, vad gäller både utveckling, planering och konstruktion”, berättar Ralf Bühler, VD för Conrad Electronic.

Dynamisk listning av Conrad-sortimentet
Med denna nya tjänst understryker Conrad sitt stora fokus på B2B: Företagskunder, som är registrerade hos TraceParts, kan nu få tillgång till Conrads omfattande produktkatalog, som utökas dynamiskt. I början av maj finns över 110 000 produkter listade och nya läggs till varje dag. Bland annat följande produktkategorier: Elektromekaniska byggelement, passiva byggelement, aktiva byggelement, automation, byggnadsteknik och strömförsörjning. Detta inkluderar även CAD-data och annan teknisk information om produkter från välkända tillverkare som Siemens, Phoenix Contact, Molex eller TE Connectivity.

Beställning möjlig via TraceParts
Tillgång till modeller, ritningar och data för design och utveckling vad gäller MCAD, ECAD, PCB, CAE och BIM är dock inte de enda fördelarna: ”I vårt samarbete med TraceParts fokuserar vi också på att förenkla köpprocesserna. Registrerade företag kan inte bara ladda ner data och filer gratis på traceparts.com. Det är också möjligt att be om ett individuellt erbjudande direkt från Conrad. Leveransen sker sedan med vanlig hög Conrad-hastighet och kvalitet”, förklarar Ralf Bühler. Förenkla och effektivisera komplexa inköpsprocesser. Spara tid och pengar. Detta gäller för både Conrads egna plattformserbjudanden och för TraceParts-användare som får snabb och smidig tillgång till produktsortimentet. Ännu ett steg mot det stora målet: Att bli Europas ledande e-handelsplattform för tekniska lösningar.

Här hittar ni Conrad-katalogen på TraceParts.

www.conrad.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare