www.tillverkning-sverige.com
EPLAN

Tillträde för AutoCAD- och ERP-användare

Lösningsleverantören Eplan ökar Eplan Data Portals krets av användare och stärker ytterligare sin position som global leverantör av digital artikeldata. Hittills finns tillgång till cirka 600.000 enhetsdata och mer än 1,2 miljoner konfigurationsvarianter reserverade för Eplans egna användare. På Hanno-vermässan introducerar företaget en utbyggnad av output-formaten i Data Portal. Eplan ger nu alla användare tillgång till data i dxf- format. Eplan blir därför tillgängligt för en stor grupp av AutoCAD-användare, särskilt i Nordamerika och Asien. De hårdvarutillverkare som är representerade i Eplan Data Portal kommer således att kunna expandera sin räckvidd. En annan ny funktion: Robust kommersiell data görs tillgänglig för ERP-, PDM- och PLM-användare - som enskilda nedladdningar eller fullständiga datapaket. Från och med mitten av maj kan alla berörda parter registrera sig online kostnadsfritt.

Tillträde för AutoCAD- och ERP-användare
Grafik Data Portal.jpg: På Hannovermässan introducerar lösningsleverantören Eplan en utbyggnad av output-formaten i Data Portal.

Monheim, Tyskland den 11 april 2016 - Eplan introducerar utökade utdataformat för Data Portal vid Hannovermässan. Med lanseringen av den nyaste versionen i maj 2016 kan alla berörda parter få tillgång till hundratusentals artikeldata oberoende av Eplan-tillämpning. Allt de behöver göra är att helt enkelt registrera sig online. ”Vi når helt nya användargrupper med vår portal: ERP- och PDM/PLM-användare som kräver kommersiell data å ena sidan, och ett enormt antal AutoCAD-användare å andra sidan”, säger Eplan VD Haluk Menderes. När det gäller ERP samt produktdatahantering görs kommersiella data allmänt tillgängliga, inklusive artikelnummer, typnummer och beskrivande information. Dessa data har tidigare varit reserverat för EPLAN-användare.

Med lanseringen av den nyaste versionen, kan alla användare av ERP- och PDM/PLM-system registrera och hämta data av hög kvalitet. Dessa data kommer direkt från mer än 120 komponenttillverkare och kan laddas ner gratis som ett datapaket, antingen individuellt eller via ett komplett datapaket. Data Portal fungerar således som en datakälla från olika tillverkare så att det komplicerade och tidskrävande sökandet efter verifierad data inte längre behövs.

Mervärde för AutoCAD-användare

Scheman kommer också att erbjudas i AutoCAD DXF-format från och med nu vilket är ännu en innovation. Detta är en smärre sensation eftersom dessa viktiga elektrotekniska data inte har varit så lättillgängliga förrän nu. Hittills har utvecklare i AutoCAD-miljön ofta varit tvungna att dra scheman för hand. Inom en snar framtid, via Portalens registreringsformulär online, kommer de att få fri tillgång till grafisk data för PLC, frekvensomriktare, alarmswitchar och många andra komponentdata. Detta sparar mycket tid i konstruktionsarbetet och även i datagenerering. Enheterna integreras grafiskt i ritningen och, i ett andra steg, utrustas med motsvarande elektroteknisk information från utvecklaren.


Fler användare - fler tillverkare


”Vår portal siktar nu också på en global krets av användare som inte direkt använder vår mjukvara - till exempel ett stort antal användare av resursplaneringssystem”, säger Menderes och beskriver vad som ligger bakom detta strategiska beslut. ”Användare av ERP/PDM- och PLM-system får därför en central källa av högkvalitativ data som samlar ett stort antal automationstillverkare. Och med dxf-formatet når vi ut till en enorm krets av användare, särskilt på den nordamerikanska och asiatiska marknaden, som vi nu kommer att stödja med elektrotekniska ritningar i deras dagliga teknikutveckling”. I många fall skapas elektroteknik med hjälp av MCAD i dessa länder.

Också intressant för tillverkare

Det uttalade målet för Eplan, i egenskap av internationell lösningsleverantör, är att öka antalet portalanvändare samt att uppmuntra andra tillverkare runt om i världen att inkludera sina komponentdata. Argumenten för detta är övertygande, eftersom den redan stora användargruppen med över 100.000 användare kommer att öka avsevärt med detta. Detta ger tillverkarna ett utmärkt tillfälle att lansera och marknadsföra sina produkter på en global skala.

Tillträde för AutoCAD- och ERP-användare
”Vi når helt nya användargrupper med vår portal. ERP-, PDM/PLM-användare som behöver kommersiella data å ena sidan och ett enormt antal AutoCAD-användare å andra sidan”, säger Eplans VD Haluk Menderes.

Hannover Messe
Hall 6, Monter K16

Källa: Eplan Software & Service. 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare