www.tillverkning-sverige.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

Gamechanger för processindustrin

En kabel för data och kraftöverföring utlovades.

Gamechanger för processindustrin


Nyckelteknologin Ethernet-APL uppfyller alla löften och tar digitalisering till varje skrymsle och vrå av processanläggningen: snabb och effektiv kommunikation med stora datamängder som är pålitlig och fritt från hinder i områden med potentiell risk för explosioner.

Vid 10Mbit/s är överföringen av enorma mängder data över långa distanser minst 300 gånger snabbare än med nuvarande tekniker som HART eller fieldbus.

Användare kan därigenom tillgängliggöra sig information från högst diagnoserbara och konfigurerbara enheter.

Ethernet-APL Rail Field Switch - den senaste FieldConnex-innovationen - tillåter flera applikationer samtidigt att fråga om information från fältet. Diagnostik via det fysiska lagret gör det möjligt att i sig detektera och eliminera krypande kvalitetsförsämringar och fel i installationen.

Enkelt uttryckt, den sömlösa Ethernet APL-tekniken hjälper till att hålla både produktionskvalitet och anläggningstillgänglighet på en hög nivå. Switchen rapporterar även fysiska lagermätningar för fiberoptisk överföring.

Specialutvecklade SFP-moduler ansluter switchen till nätverken genom single mode eller multimode-fiberoptiska kablar. Dessa är godkända tillbehör för switchen och kan installeras i Zone2/Div.2.


Gamechanger för processindustrin
Fältswitch med Ethernet-APL och Profibus PA –datahubben för fältet i processindustrin

På ACHEMA 2024 presenterade Pepperl+Fuchs sina senaste infrastrukturprodukter för alla typer av signaler, från egensäkra barriärer och fjärrstyrda -I/O till fieldbus och Ethernet APL. Ett team från företaget kommer att följa med planerare och slutanvändare på resan mot IIoT-applikationer.

I Frankfurt lanserades även ett nytt event-format. "Ethernet-APL Expert Talk" som låter olika tillverkare och användare säga sitt. Experter rapporterade om sina erfarenheter kring utmaningar, lösningar, fördelar och möjligheter med Ethernet-APL.

www.pepperl-fuchs.com

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare