www.tillverkning-sverige.com
Yaskawa News

HD SERIEN - HELT IGENOM EUROPEISKA ROBOTAR FÖR STRÄNGA HYGIENKRAV

De nya robotarna är speciellt designade för biovetenskaplig tillämpning av YASKAWA:s europadivision och robotfabrik i samarbete med Fraunhofer Institute for Manufacturing Engineering and Automation IPA.

  www.yaskawa.eu.com
HD SERIEN - HELT IGENOM EUROPEISKA ROBOTAR FÖR STRÄNGA HYGIENKRAV

YASKAWA utökar sortimentet av robotar för stränga hygienkrav med en ny serie, helt och hållet utvecklad i Europa, och presenterar nu de första två robotarna med en hanteringskapacitet​ på 7 respektive 8 kg.

Robotarna i den nya HD-serien, där HD står för " Hygienic Design", är avsedda för hanteringsuppgifter inom livsmedelsindustrin, biovetenskap, laboratorieautomation och den medicinska och farmaceutiska sektorn.

De uppfyller de stränga kraven för sterila renrumsmiljöer och är lämpliga att använda i utrymmen upp till det högsta renlighetsnivån av GMP klass A i enlighet med EHEDG, EN 1672-2 och ISO 14159. MOTMAN-HD7 har en renrumsklass 5, och MOTOMAN-HD8 är klassad som 4, enligt mätning och utvärdering definierad i ISO 14644-14.

Designade för stränga hygienkrav
Förutsättningen för detta är en alltigenom hygienisk design, och det är här som kompetensen hos Fraunhofer​ Institutet har spelat en stor roll i produktutvecklingen. MOTOMAN-HD7 har även vunnit en av världens​ största tävlingar i produktdesign: Red Dot Award - product Design 2024.

Dessa nya robotmodeller är speciellt utformade för att underlätta rengöring, med en särskild axeltätning och en rundad strömlinjeformad design helt utan utstickande detaljer

Ytskiktet är både mekaniskt och kemiskt resistent mot den typ av ämnen och rengöringsmedel som​ är vanligt förekommande inom biovetenskap och livsmedelsindustri.

Den höga skyddsklassen IP69K och den släta ytan hjälper till att stå emot smutspartiklar och mikroorganismer. Rengöringen underlättas av att mediaförsörjning som exempelvis tryckluft löper inuti robotarmen, medan ström- och signalkablar är dragna​ genom robotbasen. Övriga fördelar är en låg nivå av partikelutsläpp (ISO klass 5 för HD7 och ISO klass 4 för HD8) och användningen av livsmedelsgodkänt smörjfett (FGG).


HD SERIEN - HELT IGENOM EUROPEISKA ROBOTAR FÖR STRÄNGA HYGIENKRAV

Europatillverkade
Den nya serien med MOTOMAN-HD7- och HD8 är konstruerade av och tillverkas i YASKAWA:s robotfabrik i Kočevje, Slovenien. De är baserad på de 6-axliga högpresterande GP-robotarna i det väletablerade produktsortimentet av Motomanrobotar.

Liksom övriga industrirobotar utnyttjar de YASKAWA:s senaste Sigma 7 servodrivteknik med en extremt hög prestanda vad gäller rörelse, acceleration och precision. Robotarna kan användas​ med styrsystemen YRC1000 eller den mer kompakta YRC1000micro, som båda har ett brett utbud med moderna alternativ när det gäller kontroll, kommunikation, säkerhet och mjukvara.

www.yaskawa.se

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare