www.tillverkning-sverige.com
ABB Sweden News

ABB LANSERAR NÄSTA GENERATIONS STYRPLATTFORM FRÅN ROBOTICS, OMNICORE

Plattformen ökar produktiviteten och flexibiliteten för kunder genom snabbare, exaktare och mer autonom automation.

  new.abb.com
ABB LANSERAR NÄSTA GENERATIONS STYRPLATTFORM FRÅN ROBOTICS, OMNICORE

ABB Robotics lanserar OmniCore™, en intelligent automationsplattform som är snabbare, exaktare och mer hållbar för att stärka, förbättra och framtidssäkra företag.

Plattformen OmniCore är resultatet av en investering på över 170 miljoner dollar i nästa generations robotik. OmniCore är ett stort steg på väg mot en modulär och framtidssäkrad reglerarkitektur som kommer att möjliggöra en fullständig integrering av AI, sensorer, moln- och edge-datorer för att skapa de mest avancerade och autonoma robottillämpningarna.


ABB LANSERAR NÄSTA GENERATIONS STYRPLATTFORM FRÅN ROBOTICS, OMNICORE

OmniCores världsledande rörelsestyrning ger en noggrannhet på robotbanan på mindre än 0,6 mm, samtidigt som flera robotar körs i höga hastigheter på upp till 1 600 mm per sekund. Detta öppnar möjligheter för ny automation inom precisionsområden som bågsvetsning, montering av mobiltelefonskärmar, limning och laserskärning. Rent generellt innebär OmniCore att robotar kan köras upp till 25 procent snabbare och förbruka upp till 20 procent mindre energi jämfört med det tidigare styrsystemet från ABB.

OmniCore bygger på en skalbar, modulär arkitektur som erbjuder en stor mängd funktioner för att skapa praktiskt taget vilka tillämpningar som helst, vilket gör den lämplig för företag som tar till sig automation i både befintliga och nya segment, bland annat bioteknik och konstruktion. Med över 1 000 hårdvaru- och programvarufunktioner kan kunderna enkelt designa, köra, upprätthålla och optimera verksamheten. Det blir möjligt tack vare programvarufunktioner som ABB:s Absolute Accuracy och PickMaster® Twin, liksom hårdvarualternativ med allt från externa axlar och visionsystem till fältbussar.


ABB LANSERAR NÄSTA GENERATIONS STYRPLATTFORM FRÅN ROBOTICS, OMNICORE

Omnicore ersätter ABB Robotics styrsystem IRC5, vilken kommer att fasas ut i juni 2026. ABB fortsätter att stötta kunder som använder IRC5 med reservdelar och service under robotens hela kvarvarande livslängd.

www.abb.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare