www.tillverkning-sverige.com
Schneider Electric News

SCHNEIDER ELECTRIC OCH AVEVA SAMARBETAR MED IN-CORE SYSTÈMES FÖR ATT FÖRBÄTTRA TILLVERKNINGSPROCESSEN FÖR ELBILSBATTERIER

Partnerskapet möjliggör dataanslutning på elektrodnivå och ger tillverkare av elbilsbatterier nya insikter om prestanda.

  www.se.com
SCHNEIDER ELECTRIC OCH AVEVA SAMARBETAR MED IN-CORE SYSTÈMES FÖR ATT FÖRBÄTTRA TILLVERKNINGSPROCESSEN FÖR ELBILSBATTERIER

Schneider Electric och AVEVA meddelade den 3 juni 2024 ett partnerskap med IN-CORE Systèmes för att öka effektiviteten i tillverkningen av elbilsbatterier.

Det gemensamma erbjudandet kommer att koppla samman elektrodnivån med slutlig cellprestanda och ge kunderna en komplett bild av data för att förbättra processerna.

I takt med att elbilsmarknaden fortsätter att växa exponentiellt, ökar trycket på batteritillverkningen att förbättra kvalitet, effektivitet och affärsresultat. Denna ökade produktion kan leda till nya problem, inklusive fellägen avvikelser i produktionen.

Under de senaste åren har materialförlusten vid tillverkningen av elbilsbatterier varit så hög som 20 %. På samma sätt är energibehovet för tillverkning oproportionerligt när det krävs 47 kWh energi för att producera 1 kWh elbilsbattericell. Dessa utmaningar kan endast hanteras genom förbättrad operativ transparens.

Partnerskapet mellan Schneider Electric, AVEVA och IN-CORE kommer att ge bättre dataanslutning till tillverkningsprocessen genom att säkerställa spårbarhet av data på elektrodnivå. IN-CORE Traceability Solution kommer att samarbeta med AVEVA System Platform för att kombinera kritiska parametrar med tillverkning av elektroder, slutlig cell- och packprestanda och tillhandahålla relevant data vid rätt tidpunkt och i rätt format för att säkerställa en överblick av data. Detta ger kunderna positiva resultat som:
  • Snabbare felsökning av fältproblem
  • Minskning av avfall
  • Optimering av produktion
  • Optimering av material

www.se.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare