www.tillverkning-sverige.com
Schneider Electric News

SCHNEIDER ELECTRIC PRESENTERAR UPPDATERAT SORTIMENT INOM DATA CENTER WHITE SPACE

Schneider Electrics nya sortiment tillgodoser applikationer med hög densitet och AI-belastningar.

  www.se.com
SCHNEIDER ELECTRIC PRESENTERAR UPPDATERAT SORTIMENT INOM DATA CENTER WHITE SPACE

Schneider Electric presenterar nu sitt uppdaterade sortiment inom Data Center White Space, där rack och IT-utrustning är placerade inom ett datacenter. Det nya sortimentet inkluderar andra generationens NetShelter SX Enclosures (NetShelter SX Gen2), nya NetShelter Aisle Containment och en framtida uppdatering av NetShelter Rack PDU Advanced. Dessa är designade för att möta de förändrade behoven hos moderna datacenter, särskilt de som hanterar applikationer med hög densitet och AI-belastningar, såväl som regulatoriska krav som EU:s energieffektivitetsdirektiv (EED).

NetShelter SX Gen2-racken är specifikt framtagna för att stödja behoven i moderna datacenter. Dessa kan bära upp till 25 procent mer vikt än tidigare modeller och klarar ungefär 1 814 kg, vilket är avgörande för att rymma den tyngre och tätare utrustningen associerad med AI och högpresterande dataanvändning.

Racken erbjuder mer utrymme och bättre kabelhanteringsalternativ för större och mer komplexa serverinstallationer. Eftersom säkerheten för fysisk utrustning fortfarande är ett viktigt krav, har racken stålkonstruktion och 3-punktslåsningssystem för att förbättra datacenterskyddet. Dessutom ökar den förbättrade perforeringen i dörrarna luftflödet, vilket är viktigt för att kyla serverkonfigurationer med hög densitet.

NetShelter SX Gen2-racken minskar sin totala klimatpåverkan med cirka 3,3 procent per rack och är designade för att vara återvinningsbara, där cirka 97 procent av materialet kan återvinnas. Dessa rack finns tillgängliga i standardstorlekarna 42U, 45U och 48U tillsammans med breda, extra breda och djupa modeller.

Avancerad kylning och flexibilitet med NetShelter Aisle Containment
Den senaste NetShelter Aisle Containment kan uppnå 20 procent mer kylkapacitet. Detta är avgörande för att hantera värmen som genereras av AI-servrar och andra applikationer med hög densitet. Dessutom innehåller systemet en luftflödesregulator som automatiserar fläkthastigheten vilket minskar fläktens energiförbrukning med upp till 40 procent, jämfört med traditionella passiva kylsystem.

De leverantörsneutrala inkapslings-systemen ger större flexibilitet och snabbare installation för datacenteroperatörer, vilken förenklar integrationen och anpassningen till befintliga konstruktioner. Den nya designen förenklar även installation och fältmodifieringar, samtidigt som energikostnaderna minskas med fem till tio procent.

Säkerhet och hantering med NetShelter Rack PDU Advanced och Secure NMC3
NetShelter Rack PDU Advanced med Secure NMC3 är en uppdaterad strömfördelningsenhet utrustad med avancerade säkerhetsfunktioner och förbättrade hanteringsmöjligheter. Secure NMC3, ett kort för nätverkshantering, erbjuder robusta cybersäkerhetsåtgärder och möjliggör tredjepartsvalidering för mjukvaruuppdateringar för konsekvent efterlevnad. Stödet för massuppdateringar av mjukvara minskar den manuella ansträngningen betydligt, vilket krävs för att hålla PDU:erna säkra och uppdaterade, och är avgörande för att upprätthålla säkerheten över stora distributioner.

PDU:n är lämplig för en rad applikationer, inklusive de med strömbehov upp till 70kW per rack, vilket gör den till en mångsidig lösning för olika datacenterkonfigurationer. Den inkluderar funktioner som förbättrar energieffektivitet och driftsäkerhet vilket bidrar till mer hållbara datacenter.

Besök hemsidan för mer information om NetShelter SX Gen2 Enclosures, NetShelter Aisle Containment och NetShelter Rack PDU Advanced.

www.se.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare