www.tillverkning-sverige.com
NSK

Lär dig om NSK:s rörelsekontrollösningar och hur de ger bättre maskinresultat

NSK Europe är en ledande global aktör inom rörelsekontrollteknik som kommer att närvara vid den internationella utställningen för metallbearbetning AMB 2024 (Stuttgart den 10–14 september) för att visa upp det senaste av sina maskinverktygslösningar. Innovativa NSK-kullager, kulskruvar och linjärstyrning kan generera betydande vinster för både maskinanvändare och maskintillverkare. Rullningslager är en central del i användandet av maskinverktyg för tillverkning av precisionsbearbetade komponenter. En av de viktigaste NSK-produkterna som presenteras på AMB 2024 är ROBUSTDYNA, ett vinkelkontaktkullager för verktygsmaskinsspindlar.

  www.nskeurope.com

Kullagret som tål mycket hög hastighet och belastningskapacitet levererar en oerhört mångsidig maskinbearbetning tack vare sin fantastiska prestanda under både grov- och finbearbetning.

Användningen av lite större kulor i ROBUSTDYNA-kullager ökar belastningskapaciteten i den innovativa produkten med upp till 15 procent i jämförelse med tidigare generationers lösningar. Användare kan således njuta av enklare maskinbearbetning för tuffa material som Inconel, titan och kompositmaterial. ROBUSTDYNA har upp till tre gånger så stor utmattningshållfasthet (dynamisk belastningsgrad) och tål maskinbearbetning med stor belastning och hög hastighet.

En annan höjdpunkt i NSK:s AMB-monter är SURSAVE (TSR), en lagerhållare för vinkelkontaktkullager som brukar installeras på maskinbearbetningsverktygens huvudspindel. SURSAVE-hållaren är guidad mot ytterringen, i PPS-plast som genererar 20 procent mindre friktion än konventionella kullager. Mekaniska verkstäder kan därmed spara energi och öka precisionsförmågan för arbetsstycken tack vare spindelns minskade värmeutvidgning.

För AMB-besökare som är ute efter det senaste inom kulskruvsinnovationer erbjuder NSK-portföljen nästa generations maskinbearbetningsverktyg för högprecision. Med färre rörelsefel och utan ‘second glitch’ fenomen, ökar den här kulskruven genomströmningen genom att minska eller helt ta bort krav för sekundärdrift, som exempelvis polering eller tryckpolering i formbearbetning och matrisbearbetning med hög precision. Dessutom sparar lägre drivvridmoment på energikonsumtionen.

NSK kommer även att visa upp sin nyligen utvecklade kulskruv med låga temperaturer. Friktionsförlusten eller värmegenereringen för denna innovativa produkt är 45 procent lägre än för vanliga kulskruvar med samma rigiditet, vilket hjälper användare att upprätthålla positionsprecisionen. Dessutom kan kulskruven med låga temperaturer hjälpa till att minska energiförbrukningen för maskinverktyg genom att minska eller helt ta bort kylkraven.

Andra viktiga komponenter som krävs för att lyckas med nya maskinverktyg är linjärstyrning. En viktig del som NSK kommer att erbjuda på AMB är den nyligen introducerade DH/DS-serien med lång livslängd. Högklassig och dynamisk belastningsrankning gör att DH/DS-serien för linjärstyrning kan erbjuda en mer än fördubblad körsträcka i jämförelse med den äldre NH/NS-serien. Den avancerade produkten gör det även enklare att skala ner eftersom den möjliggör mindre linjärstyrning, vilket i sin tur tillåter reducering av både maskinvikt och energiförbrukning.

En annan innovativ NSK-lösning som presenteras under utställningen är den beprövade rullstyrningsserien RA. Komponenterna har dammresistenta tätningar som förhindrar föroreningar från att ta sig in via åkvagnens undersida. Maskinverktyg med rullstyrning från RA-serien uppnår hög tillförlitlighet i krävande driftmiljöer.

Ett expertteam från NSK kommer att finnas närvarande vid monter C44 i hall 2 under hela utställningen på AMB 2024 för att introducera företagets innovativa och högkvalitativa rörelsekontrollösningar åt alla besökare.

1) NSK :s ROBUSTDYNA vinkelkontaktkullager för maskinverktygspindlar skapar enklare maskinbearbetning av tuffa material som Inconel, titan och kompositmaterial

Lär dig om NSK:s rörelsekontrollösningar och hur de ger bättre maskinresultat

 

2) NSK DH/DS-serier med linjärstyrning ger mer än fördubblad körsträcka i jämförelse med företagets äldre NH/NS-serier

 

Lär dig om NSK:s rörelsekontrollösningar och hur de ger bättre maskinresultat
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare