www.tillverkning-sverige.com
norelem

norelem utökar sortimentet av standarddelar för form- och verktygstillverkning

.

  norelem.co.uk
norelem utökar sortimentet av standarddelar för form- och verktygstillverkning

Tillverkare förlitar sig på formar som värdefulla verktyg för exakta kundanpassningar som säkerställer kvalitet, förhöjer operationell effektivitet och driver innovation inom produktutveckling. Förmågan att leverera skräddarsydda lösningar är avgörande för att kunna möta de olika behov som kunder inom ett stort antal branscher har.

För att svara upp mot de ständigt föränderliga kraven från tillverkningsindustrin har norelem, en ledande global leverantör, utökat sitt sortiment av standarddelar avsevärt genom att introducera 18 nya produktgrupper och cirka 2 300 artiklar för att nå en produktkatalog som på ett ännu bättre sätt tillgodoser tillverkningsindustrins behov.

Marcus Schneck, VD på norelem, kommenterade: "Vi har utformat komponenterna med användarnas effektivitet i åtanke, vilket säkerställer enkel montering, demontering och utbyte. Detta förenklar inte bara underhållet utan sparar även våra kunder värdefull tid och pengar och eliminerar även behovet av specialutbildning för att ytterligare minska kostnaderna för våra kunder.

Det utökade sortimentet omfattar viktiga komponenter som styrpelare, styrstift, styrbussningar, styrhylsor och glidplattor, som alla spelar en avgörande roll för att säkerställa en smidig hantering av formarna och är utformade för att möta de rigorösa standarderna inom precisionsteknik.

Exempelvis säkerställer norelems styrpelare som är tillverkade av härdat stål en robust vertikal linjering och stabil styrning. Detta är av största vikt för att bibehålla precision i rörliga delar, vilket är en fördel för tillverkarna som ser till att delarna förblir rätt riktade, risken för fel minskar och precisionen i den totala tillverkningen förbättras.

Dessa kan kompletteras med styrstift, som också är gjorda av härdat stål för en garanterad passform mot styrpelarhålet och drifteffektivitet. Vid användning i kombination med styrpelare ger styrstiften användarna en pålitlig och exakt positionering, bättre stadga och kvalitet på tillverkade delar.

norelem introducerar även styrbussningar, styrhylsor och glidplattor av slitstarkt material som brons med grafitinsatser eller härdat stål. Materialen är utvalda för sin utmärkta mekaniska styrka och hållbarhet för att säkerställa långlivade och pålitliga komponenter som klarar tunga belastningar och stötar i krävande tillverkningsmiljöer för att tillverkarna ska kunna göra ett säkert val.

Grafitinsatserna fungerar som ett självsmörjande element, vilket minskar friktion och slitage på styrkomponenter. Det förlänger inte bara livslängden på verktyg och formar utan optimerar även prestandan, minskar underhållskostnaderna och stilleståndstid för användaren samtidigt som effektivitet och prestanda på deras utrustning förbättras.

Förutom de mekaniska fördelarna har norelems standarddelar även en avgörande del i för att förbättra den övergripande drifteffektiviteten genom exakt rörelsekontroll, stabilitet och hållbarhet i kritiska applikationer som formsprutningsformar och stansverktyg.

Det standardiserade utförandet på delarna säkerställer i det närmaste underhållsfri drift för en konsekvent hög produktionskvalitet med minimala stillestånd. Detta ger användarna en pålitlig och effektiv tillverkningsprocess, vilket bidrar till högre produktivitet och minskade driftstörningar.

Marcus fortsatte: "Vårt mål är att göra det möjligt för ingenjörer och konstruktörer med sömlösa operationer, så att de istället kan fokusera på andra prioriteringar och de senaste komponenterna är skräddarsydda för att förbättra tillverkningseffektivitet och säkerställa robust, pålitlig prestanda i viktiga applikationer."

För mer information om norelems utökade sortiment av standarddelar och hur de kan optimera din tillverkningsprocess, se norelems webbsida

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare