www.tillverkning-sverige.com
Danfoss News

NYA DANFOSS-KOMPRESSORER FÖR KOMFORT- OCH INDUSTRIVÄRMEPUMPAR MINSKAR ENERGIANVÄNDNINGEN OCH UTSLÄPPEN

Danfoss lanserar tre nya kompressorer för naturliga och låg-GWP-köldmedier: VZN inverter scroll, PSH scroll och BOCK® semi-hermetisk kolvkompressor HGX56 CO2 T.

  www.danfoss.com
NYA DANFOSS-KOMPRESSORER FÖR KOMFORT- OCH INDUSTRIVÄRMEPUMPAR MINSKAR ENERGIANVÄNDNINGEN OCH UTSLÄPPEN

OEM-tillverkare kan påskynda den gröna omställningen med nya och utökade kompressorserier för komfort- och industrivärmepumpar. Det nya sortimentet omfattar BOCK® HGX56 CO2 T 6-cylindrig halvhermetisk kolvkompressor för industriella värmepumpar med stor kapacitet, PSH scrollkompressorer för reversibla takaggregat och hydroniska system i kalla klimat samt VZN inverter scroll kompressorer för lätta kommersiella värmepumpar.

Uppvärmning och kylning står för hälften av den slutliga energiförbrukningen i Europa. I sin rapport ”The Future of Heat Pumps” uppskattar International Energy Agency (IEA) att värmepumpar fram till år 2030 kan minska koldioxidutsläppen (CO2) med 500 miljoner ton, vilket motsvarar de årliga koldioxidutsläppen från bilar i Europa. Globalt uppmuntrar den offentliga och privata sektorn grönare val som elektrifiering av uppvärmning, incitament för värmepumpar och användning av köldmedier med låg GWP.

Tre nya kompressorer erbjuder flexibilitet och enkelhet för alla värmepumpar med lågt GWP eller naturliga köldmedier.

BOCK® HGX56 CO2 T - enkelhet för industriella värmepumpar
Den 6-cylindriga semi-hermetiska BOCK® HGX56 CO2 T är idealisk för värmepumpar med stor kapacitet och uppnår vattentemperaturer på upp till 90 °C. Den är ett effektivt alternativ till ammoniak och syntetiska köldmedier. HGX56 CO2 T minskar kostnaderna, systemkomplexiteten och antalet kompressorer som krävs för stora industriella värmepumpar, kyl- och fjärrvärmesystem. HGX56 CO2 T finns nu tillgänglig i de flesta länder och Danfoss förväntar sig att den kommer att finnas tillgänglig för försäljning i början av 2025.

PSH scrollkompressorer - alternativ med lägre GWP i kalla klimat
Den nya PSH-scrollkompressorn är idealisk för nordamerikanska reversibla takaggregat och hydroniska värmepumpsystem med högre gränser för utloppstemperaturen.Den har vätske-, ång- och våtinsprutning och levereras med ett komplett paket av kvalificerade komponenter för att hantera insprutningen och ger komfort året runt med en vattenförsörjningstemperatur på upp till 65°C/149°F.Det mångsidiga PSH-scrollsortimentet är optimerat för nya generationens system som övergår till alternativ med lägre GWP som R454B.

VZN inverter-scrollkompressorer - dubbelt så mycket kraft i en enhet
För europeiska applikationer kan OEM-tillverkare enkelt överföra sina värmepumpskonstruktioner till det naturliga köldmediet R290 för nya eller renoverade flerfamiljshus. VZN-sortimentet med inverter-scrollkompressorer är utformat för att påskynda införandet av värmepumpar och säkerställer enkel design genom att leverera upp till 70 kW värmekapacitet i en enkretsskonfiguration med mindre än 5 kg laddning i kretsen, för luft/vatten-värmepumpsapplikationer.Bara en VZN-kompressor ger tillräcklig kapacitet för 80°C vattenförsörjning, även vid låga omgivningstemperaturer.

Värmepumpar är avgörande för att minska koldioxidutsläppen från uppvärmning, och de lösningar som presenteras idag är avgörande för att dessa applikationer ska bli framgångsrika. Danfoss innovationer kommer att fortsätta att stödja yrkesverksamma som gör den gröna övergången möjlig. För närvarande levererar Danfoss upp till 70% av materialräkningen för en luft/vatten-värmepump och har planer på att släppa ytterligare produkter i år. MCE 2024-prisvinnaren Alsmart® Universal Controller-plattformen kommer att komma ut på marknaden under 2024, liksom R290-optimerade värmeväxlare med lödda plattor, vilket ytterligare stöder den ökande efterfrågan på värmepumpar, inklusive i bostäder med enstaka hem.

Danfoss stöder den gröna rörelsen genom att erbjuda OEM-tillverkare en pålitlig allt-i-ett-partner för design, konstruktion och optimering av alla lågenergi-värmepumpstillämpningar.

Lära dig mer om de tre nya kompressorerna

www.danfoss.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare