www.tillverkning-sverige.com
Aggreko

Aggrekos white paper lyfter fram potentialen i gröna överbryggningslösningar för datacenters kraftrelaterade utmaningar

Kapacitetsbrist, strängare lagkrav och miljöhänsyn sätter en enorm press på datacenteroperatörer runt om i Europa. Ett nytt white paper visar att svaret för många datacenter kan ligga i gröna överbryggningslösningar.

  www.aggreko.com
Aggrekos white paper lyfter fram potentialen i gröna överbryggningslösningar för datacenters kraftrelaterade utmaningar

Bridging the Energy Gap for European Data Centres från Aggreko 

beskriver de energiutmaningar som förnärvarande påverkar branschen i hela Europa.

Nätanslutningsavbrott orsakade av kraftöverföringsrestriktioner leder till långa väntetider och enorma förseningar för branschen samtidigt som effekten av otillräckliga energilösningar på sista raden blir ännu större för företagen på grund av högre elräkningar.

Lagstitftning och miljöhänsyn ökar pressen ytterligare. För att anpassa sig till EU:s 2050 nettonoll-utsläppsscenario måste utsläppen halveras till 2030 för att minska effekterna på klimatförändringar och stigande globala temperaturer. Det kommer kräva att branschen fortsatt är vaksam på det pågående trycket kring minskade koldioxidutsläpp och anpassar sig till skärpta lagar, i synnerhet byggregler i större städer.

Billy Durie, Global Sector Head - Data Centers på Aggreko, säger:  "Trots den enorma tillväxten i datacentersektorn över hela Europa är vi mycket medvetna om de utmaningar den nu står inför. De otroligt höga miljömässiga, ekonomiska och lagmässiga krav som ställs kan utgöra hinder för branschens fortsatta expansion.

Att vara uppmärksam på dessa potentiella problem är viktigt om tillväxten inom datacenterindustrin ska fortsätta, tillägger Billy Durie. Med en stigande efterfrågan på fler digitala tjänster, måste problemen kring korrekta specifikationer av rätt utrustning och skärpt hållbarhetslagstiftning hanteras genom hållbara lösningar för att branschen ska fortsätta på rätt väg.”

För att undvika dessa problem presenteras i detta white paper flera åtgärder som datacenterintressenter kan vidta. Bland dessa finns inköp av gröna överbryggningslösningar, ssom batterienergilagringssystem (BESS), steg-V-generatorer och hydrerad vegetabilisk olja (HVO) som kan försörja ett projekt med energi på kort- och lång sikt vid avsaknad av nätanslutning.

Ett konkret exempel från dokumentet är en fallstudie i Danmark. Här fick kunden i uppdrag att leverera en viktig datacenteruppgradering, där Aggreko hjälpte till att driva det tillfälliga kontoret under byggskedet. När startdatumet snabbt närmade sig  behövde lösningen finnas på plats och i drift på bara fyra veckor.

För att klara detta tillhandahöll Aggreko en hybridlösning bestående av tre 320 kVA-generatorern och ett 300 KV batterienergilagringssystem (BESS), som kan synkroniseras vid höga belastningar för att klara anläggningens effektkrav på 1000 kVA. Under lugnare perioder kunde enskilda enheter stängas av för att minska energi- och bränsleförbrukningen.

Under det två månader långa projektet sparade lösningen över 53 000 kg i koldioxidutsläpp, 20 000 liter bränsle och cirka 40 000 € i kontanta besparingar. Projektet var så framgångsrikt att kunden har valt att använda samma lösning för fas två av projektet.

”Decentraliserade lösningar kan hjälpa hela branschen framåt", summerar Billy Durie och tillägger:

”Risken för förseningar och hinder för byggande kommer bara att öka i takt med att Europas infrastruktur kämpar med att leva upp till efterfrågan. Överbryggningslösningar kan därför bidra till att hålla igång viktiga projekt". 

För att läsa Aggrekos white paper Bridging the Energy Gap for European Data Centres, KLICKA HÄR.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare