www.tillverkning-sverige.com
ABB Sweden News

ABB OCH SEAFJORD ENERGY INTRODUCERAR BANBRYTANDE KONCEPT FÖR E-BUNKERFARTYG

SeaFjord Energys innovativa koncept för e-bunkerfartyg erbjuder ett nytt sätt att förse fartyg med energi både till sjöss och i hamn.

  new.abb.com
ABB OCH SEAFJORD ENERGY INTRODUCERAR BANBRYTANDE KONCEPT FÖR E-BUNKERFARTYG

ABB:s kraft- och framdrivningslösning valdes av SeaFjord Energy, en svensk innovatör inom marina energilösningar, för ett banbrytande e-bunkerfartygskoncept som erbjuder ett nytt sätt att leverera energi till fartyg till havs, i fjordar eller i hamnar. Fartygskonceptet, som utvecklats i samarbete med FKAB Marine Design och Bureau Veritas, ett franskt företag specialiserat på testning, inspektion och certifiering, kommer att ha ett stort batteripaket som kan tillhandahålla förnybar energi där traditionell landströmsinfrastruktur är mindre tillgänglig, till exempel avlägsna fjordar och offshore-platser.

E-bunkerfartyget kan laddas via en landanslutning eller få energi direkt från en vindkraftspark med hjälp av ABB:s laddningssystem. ABB:s teknik är tänkt att användas för att ladda andra fartyg till havs, och e-bunkern är konstruerad för att leverera upp till 50 megawatt kraft till fartyg av olika storlek, från små till stora.

Fartygets design drar nytta av två ABB Dynafin™ framdrivningsenheter för att maximera framdrivningseffektiviteten och reaktionsförmågan i alla operativa situationer. Maximal framdrivningseffektivitet är avgörande för ett koncept av det här slaget eftersom det minimerar den energi som krävs för att driva fartyget, vilket gör att mer energi blir tillgänglig för att ladda andra fartyg. ABB Dynafin™ framdrivning, som kombinerar rörelse av hjul och blad, genererar framdrivnings- och styrkrafter samtidigt vilket möjliggör banbrytande operativ effektivitet och precision för fartyg. Dessutom integreras drifterna sömlöst med ABB:s kraftsystemplattform Onboard DC Grid™, vilket förbättrar fartygets totala prestanda.

Onboard DC Grid™ är en modulär och mycket anpassningsbar kraftsystemplattform som möjliggör enkel, flexibel och funktionell integrering av energikällor och belastningar. Dess mångsidighet är väl lämpad för att uppfylla e-bunkerns operationella krav.

PEMS™ är kärnan i fartygets kombinerade kraft- och kontrollsystem, vilket säkerställer optimal användning av fartygets totala kraftresurser på ett säkert, energieffektivt och hållbart sätt. ABB:s lösning optimerar energianvändningen och energiflödet ombord, liksom till de fartyg som bunkrar från den.

new.abb.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare