www.tillverkning-sverige.com
Steute

Kompakt och extremt robust

För minustillämpningar: Nya Ex-lägesbrytare för användning i temperaturer ner till -60°C

Kompakt och extremt robust
De ser ut som "helt vanliga" kompaktlägesgivare med standarddimensioner enligt DIN EN 50047. Men konstruktionsdetaljerna hos de lätta och robusta Ex 97-givarna med plastkåpor, vilka nu finns tillgängliga från steutes affärsenhet "Extreme", göra dessa enheter unika.
Givarna är testade och certifierade enligt ATEX och IECEx för användning i Gas Ex zon 1 och 2, samt damm-ex-zon 21 och 22. De kan också användas i temperaturer ner till -60°C, vilket är oerhört krävande, framför allt för konstruktion och tätning av givarhusen. Exempelvis så måste den höga skyddsklassen (IP 66) garanteras vid så låga temperaturer, även under en 7-Joule-test.
Av detta skäl är de robusta höljena tillverkade i högkvalitativ plast med en glasfiberförstärkning som delvis består av textil i strukturen. Dessutom är huskåporna helt vulkaniserade, vilket garanterar att de förblir förseglade även vid slag och stötar. För att försegla kolvarna har steutes utvecklare implementerat ett redundant tätningssystem som innefattar en yttre tätningsmanschett som lämpar sig för låga temperaturer och en intern teflontätningsring.
Tätningsmaterial som används har klassificerats av sina tillverkare för temperaturer ner till -95°C, och smörjmedlen som används för temperaturer ner till -75°C. Det finns således tillräckligt ”säkerhetsavstånd” för att -60°C-certifieringen för Ex 97-givare uppnås. Detta innebär att användare, t.ex. i olje- och gasindustrin, kan vara säkra på att de nya positionsgivarna fungerar tillförlitligt även i riktigt extrema miljöer.
På grund av det omfattande utbudet av ställdon (kolvar, rullspakar, roterande spakar, tryckknappar) och kompakta mått så är Ex-normgivarna, som finns som snabbverkande eller långsamma, mycket mångsidiga och kan enkelt integreras i en befintlig konstruktion. Deras skyddsisolerade plastkonstruktion gör också jordning och potentiell utjämning onödig.
Med sin unika uppsättning funktioner - särskilt deras enorma temperaturområde – så är de lämpade för positionsövervakning av klaffar, ventiler, täckskydd och andra rörliga komponenter, till exempel i anläggningar inom olje- och gasindustrin (on- och offshore) eller inom varvsindustri och hamnar. Andra tillämpningsområden omfattar hanteringssystem på oljeriggar, samt positionsövervakning på kranarmar. Säkerhetstillämpningar, t.ex. på underhållsklaffar och skyddsdörrar, är en ytterligare möjlighet.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare