www.tillverkning-sverige.com
BRADY

CLP-rörmärkningar obligatoriska från och med juni 2017

Från och med juni 2017 måste all rörmärkning som används i Sverige följa bestämmelserna i arbetsmiljölagen. Det innebär att varje synligt rör som innehåller ett farligt ämne eller en farlig blandning som omnämns i lagen måste identifieras med hjälp av en CLP-symbol (CLP står för ”Classification, Labelling and Packaging of dangerous substances”, alltså ”klassificering, märkning och förpackning av farliga ämnen”) för att undvika böter på upp till 150 000 kronor.

CLP-rörmärkningar obligatoriska från och med juni 2017
Rörmärkningar som uppfyller reglerna
Brady tillhandahåller ett brett utbud av rörmärkningar med CLP-symboler som gör det enklare för företag att uppfylla lagstadgade regler, minska antalet incidenter och förbättra anläggningens effektivitet. De finns med valfri färgkombination och kompletterande symboler, ämnes- och blandningsnamn samt varningsmeddelanden för att göra det möjligt att följa specifika standarder för olika länder, branscher och företag så noga som möjligt.

Material av hög kvalitet
Rörmärkningar minskar antalet olyckor på arbetsplatsen och ökar effektiviteten under förutsättning att de sitter kvar och förblir läsbara. Brady har utvecklat rörmärkningar av hög kvalitet för högsta möjliga tålighet och tillförlitlighet i många olika miljöer, alltifrån oljeplattformar till miljöer som ställer mer normala krav. Dessa rörmärkningar är beständiga mot UV-strålning, fukt, kemiska ämnen samt höga/låga temperaturer. De gör det möjligt för ett företag att uppfylla reglerna i upp till åtta år, både inomhus och utomhus.

Kan skrivas ut lokalt
Rörmärkningar från Brady kan tryckas i förväg vid Bradys anläggningar var som helst i världen, och finns i standardutförande eller specialanpassade. Bradys kvalitetsrörmärkningar för inomhusbruk kan även skrivas ut av företaget lokalt i takt med att behov uppstår, med färgetikettskrivaren BradyJet J5000 och programvara från Brady.

På www.bradyeurope.com/pipemarking finns mer information; här kan du även beställa en handbok som visar hur man identifierar rör på ett effektivt sätt.
CLP-rörmärkningar obligatoriska från och med juni 2017

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare