www.tillverkning-sverige.com
NSK

NSK lanserar kostnadsbesparande app för surfplattor, smartphones och PC

NSK har släppt ut en ny app som gör det möjligt för användarna att snabbt beräkna möjliga besparingar genom att använda NSK-lager i en given tillämpning. Appen kan laddas ned på alla Apple-, Android- eller Windows-baserade telefoner eller surfplattor, eller på PC eller bärbar dator.

NSK lanserar kostnadsbesparande app för surfplattor, smartphones och PC
Med appen kan man direkt jämföra kostnaderna för inköp, installation, underhåll, byte, driftstopp med mera mellan befintlig lagerlösning och ett NSK-lager.

Eftersom dagens verksamheter står under ett ökat tryck att minska kostnaderna för att öka marginalen blir det allt viktigare att snabbt kunna beräkna total ägandekostnad (TCO) för komponenter. Men detta kan ofta vara en utmaning eftersom det finns många variabler att överväga under en komponents livstid.

Att ange den mest kostnadseffektiva lagerlösningen är inte helt enkelt. Direkt jämförelse mellan inköpspriser för olika komponenter kan vara lätt, men ofta är det billigaste lagret också det som tar längst tid att installera, kräver extra underhåll och havererar i förtid vilket leder till stillestånds- och utbyteskostnader. På grund av det relativa låga priset per lagringsenhet kan vissa tycka att det inte är värt besväret, men som NSK:s European Key Account Manager, Tim Cains, förklarar, så kan detta vara ett dyrt misstag i längden.

"Lager spelar en viktig roll i alla tillämpningar och ett lagerhaveri kommer nästan säkert att leda till driftstopp i alla fall, men det kan också orsaka skador på andra komponenter som kan vara mycket dyrare. Genom att använda lager som är driftsäkra minimeras underhåll och reparationsarbeten, och även oplanerade driftstopp reduceras. Vi har många goda exempel där vi har sparat kunder hundratusentals pund per år, helt enkelt genom att rekommendera och installera rätt lager."

Appen Cost Saving Calculator-är en del av det NSK-program som tagits fram för att optimera tillverkarens effektivitet och förse tekniker med nyckelkunskap. Detta är känt som NSK:s Added Value Programme, AIP. Med detta program kan NSK:s tekniska expertis kombineras med kundens branschkunskaper för att lösa viktiga problem, förbättra prestanda, öka tillförlitlighet och i slutändan förbättra lönsamheten.

Den nya appen kan hämtas från Apples App Store, Google Play och direkt från NSK Europe-webbplatsen. Genom att helt enkelt mata in data i några angivna fält kan användarna snabbt jämföra kostnader för befintlig lagerlösning med en NSK-lösning. Detta kan sedan sparas i appen eller skickas till någon vald mottagare. Alla NSK:s försäljningstekniker är utbildade att använda appen och kan hjälpa till med att generera en kostnadsbesparande beräkning.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare