www.tillverkning-sverige.com
NSK

Neuweg Fertigung GmbH får ny ägare

NSK har meddelat att det tyska dotterbolaget, Neuweg Fertigung GmbH, med fäste i Munderkingen ska säljas till den brittiska investeraren, Stephen Lord och två sedan tidigare anställda, Willi Castro Santanella och Dominik Szell. Försäljningen träder i kraft den 1 september 2024. Anläggningen i Munderkingen har specialiserat sig på småskalig tillverkning av högkvalitativa rullningslager och kommer nu att drivas självständigt men i fortsatt samarbete med NSK.

  www.nskeurope.com

Neuweg grundades 1954 som ett dotterbolag till en jordbruksmaskinstillverkare och köptes sedan av NSK 1990. I NSK:s globala nätverk har Neuweg främst fokuserat på en flexibel och småskalig tillverkning av rullningslager – i första hand för jordbruksmaskiner men även för maskinteknik.

Den nya VD:n Stephen Lord som kommer att tillföra sina gedigna erfarenheter i internationellt ledarskap säger så här: ”Vårt mål är att bygga vidare på NSK:s starka grund och ta till vara på det arv och den utmärkta teknik som redan finns på anläggningen i Munderkingen för att utöka vår globala räckvidd.” Lord kommer att få stöd av två Neuwig-chefer med stor erfarenhet som går långt tillbaka i företaget, Dominik Szell och Willi Castro Santanella.

Dominik Szell, nyligen utsedd till finansdirektör, säger så här: ”Vi kommer att fokusera på en större produktportfölj och en utökad effektivitet samtidigt som vi ständigt och kontinuerligt kommer att sträva efter att upprätthålla hög kvalitet och stor tillit till våra kunder som är av stort värde för dem.”

Willi Castro Santanella blir operativ chef från den 1 september och tillägger: ”Vi är fast beslutna att bevara arvet på anläggningen i Munderkingen samtidigt som vi vill stimulera innovationen och erbjuda kunderna ett unikt mervärde.”

www.neuweg-tech.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare