www.tillverkning-sverige.com
NSK

Startskott för första liveutbildningen från NSK-akademin för underhållsverksamhet

Efter lanseringen tidigare i år på NSK-akademins webbutbildningsplattform har, den första i en ny serie av handledningsmoduler för underhållsverksamhet, nu lagts ut på webbplatsen. Online-kursen visar hur man använder det innovativa utbudet av underhålls- och serviceverktyg som erbjuds som en del av NSK:s AIP+ Value Added Program. Handledningen ger råd om bästa hantering av lager och beskriver hur man kan uppnå en optimerad och lönsam drift av maskiner och utrustning.

Startskott för första liveutbildningen från NSK-akademin för underhållsverksamhet
Bild1.jpeg: Den första online-handledningen ”NSK Laser Alignment Equipment for Belt Drives” har nu lanserats på NSK:s akademi-plattform.

Varje modul innehåller en kurs, video och frågeformulär, med elever som erhåller ett intyg efter framgångsrikt slutförande. Videohandledningarna för varje modul är framtagna för att visa på ett tydligt och kortfattat sätt hur dessa specialutvecklade verktyg kan hjälpa till att maximera maskinprestanda och livslängd. Det första AIP+ -verktyget som gås igenom är LAB-Set, vars videohandledning nu finns live på www.nskacademy.com.

LAB-Set är ett laserjusteringsverktyg för remmar. LAB-Set-lasrar monteras i själva remskivornas V-spår där remmen löper, vilket garanterar perfekt anpassning varje gång. Videohandledningen ger information som att välja rätt V-guide, konfigurera linjelasersändarna, de vanligaste typerna av felinriktning som kan åtgärdas och många andra användbara tips för att uppnå perfekt justering på några sekunder.

Ytterligare instruktionsmoduler kommer att följas under de kommande månaderna, inklusive de för LAS-Set (laserjusteringsverktyg för axlar), induktionsvärmare och lagermontage/extraktionsverktyg. Med kontinuerligt tillägg av innehåll blir NSK-akademin snabbt den ledande resursen för dem som vill utvidga sitt tekniska kunnande och sina praktiska färdigheter.

Startskott för första liveutbildningen från NSK-akademin för underhållsverksamhet
Bild2.jpeg: NSK:s LAB-Set är ett laserjusteringsverktyg för remmar
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare