www.tillverkning-sverige.com
LEMO

IAEA Robotics Challenge - spetsutmaning för robotleverantörer

LEMO stödjer Rovenso, ett schweiziskt startupföretag som gick till final i IAEA:s robottävling (internationella atomenergiorganet).

IAEA Robotics Challenge - spetsutmaning för robotleverantörer
Evenemanget hölls i Brisbane Australien. Målet med denna utmaning var att identifiera robotar som hjälper IAEA-inspektörer att utföra sina uppgifter. Mer specifikt innebär detta upprepade mät- och lageridentifieringsuppgifter i svåra miljöer med höga strålningsnivåer.

"Automation av dessa uppgifter möter perfekt Rovensos uppdrag", säger Thomas Estier. "Vi gör rörliga robotar för att skydda personal i utmanande terräng och svåra miljöer, så vi är väldigt exalterade att visa hur vår robot ROVéo jobbar i dessa scenarier, upptäcka de bästa strategierna från andra lag och jämföra de olika hårdvarulösningarna." Hela Rovenso-teamet vill tacka sina partners och särskilt LEMO SA. "Att delta i denna tävling är det första resultatet av ett långsiktigt samarbete mellan våra två företag. Det är fantastiskt att hitta industripartners i Schweiz som prioriterar en hög innovationsnivå och faktiskt spenderar tid, energi och pengar på att arbeta med startupföretag," säger Thomas Estier, VD för Rovenso.
IAEA Robotics Challenge - spetsutmaning för robotleverantörer

»Vi är väldigt exalterade att delta med Rovenso i denna robotutmaning. Utmaningen gör det möjligt för internationella robotexperter att konkurrera och kontrollera lämpligheten för en ny robotlösning när det gäller att utföra kontrolluppgifter", säger Mathieu Menet, Innovation Manager för LEMO. »Utöver denna tävling kommer vårt långsiktiga samarbete med Rovenso att göra det möjligt för LEMO att utöka sin portfölj av lösningar genom att utveckla ett specifikt sortiment av kontakter som är avsedda för robotteknikindustrin.»

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare