www.tillverkning-sverige.com
MAPLESOFT

1500 organisationer från 85 länder använder MapleSim - nästa generations verktyg för modellering och simulering

MapleSim™, den nya högpresterande multidomänen med modellerings- och simuleringsverktyg från Maplesoft™, går nu att köpa globalt. Efter månader av intensiva pilottester och reaktioner från omkring 1500 organisationer inom en spännvidd av 85 länder, är nu MapleSim klar.

1500 organisationer från 85 länder använder MapleSim - nästa generations verktyg för modellering och simulering
- Det har varit spännande att se de viktiga framstegen i utvecklingen av MapleSim. Med många passionerade användare som gett oss konstruktiva gensvar har vi vänt MapleSim till en sann användarvänlig produkt. Tack vare användarna, som tagit tillfället i akt att samverka med Maplesofts produktutvecklingsteam och som påverkar nästa generation av modellerings- och simuleringsverktyg, har vi en produkt som verkligen är enastående, säger Jim Cooper, vd hos Maplesoft.

Med skärkantens fysikaliska modelleringsteknik i MapleSim har den tid och kostnad som spenderats för att skapa modellerna drastiskt reducerats. Användare kan enkelt skapa systemets diagram på skärmen, på samma sätt som de skulle rita det på papper. Modellekvationerna genereras sedan automatiskt. MapleSim vänder sig till symboliskt förberedande tillverkningsförlopp för tekniker till dessa modellekvationer, då det skapar förenklade och mycket effektiva modeller. Kod som genererat från dessa förenklade modeller kan exporteras till både realtid och andra tillämpningar. På grund av det symboliska förberedande tillverkningsförloppet löper denna kod tio till hundra gånger snabbare för komplexa modeller.

MapleSim innehåller kraftfulla verktyg för modelldesign och analyser, inklusive dynamisk analys, kontrolldesign och optimering. MapleSim gör det till och med möjligt för användarna att enkelt skapa kundkomponenter och levande designdokumentation. Med Maple™ beräkningsmotor och kärnuppgiften att sörja för den automatiska framställningen av ekvationer, modellförenklingar och analysinstrument, kan tidsbesparingarna i designprocessen sträcka sig från veckor till månader.

- Det är ingen vits att bygga en skyskrapa på en dålig grund, och det är därför det är så viktigt för mig att MapleSims matematiker är bäst i världen, säger Edward Melcarek, som är direktör för forskning och utveckling vid Sono-Dyne Inc. och användare av MapleSim.

- Paletterna och menyn är mycket väl genomtänkta och jag tycker speciellt om ”dra och släpp” modulerna som kan kalibreras efter vars och ens önskemål. MapleSim är den mest användarvänliga matematiska modellerande mjukvaran och jag kan se att den kommer att bli ett ”måste-verktyg” bland ingenjörer, vetenskapsmän och designers, avslutar Edward Melcarek.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare