www.tillverkning-sverige.com
NSK

Nya pumplager sparar 28 900 euro per år vid energianläggning

En stor kraftvärmeanläggning i Rumänien tog kontakt med NSK och dess lokala distributör för att undersöka orsakerna bakom ofta förekommande haverier på centrifugalpumparna för vattencirkulation. NSK kunde då identifiera dålig smörjning av pumplagren som källa till haverierna och rekommenderade därför förseglade lager med DDU-tätningar och högtemperaturfett. Bytet har sammantaget medfört årliga kostnadsbesparingar på 28 970 euro, samtidigt som det ger en signifikant förbättring av prestanda.

Nya pumplager sparar 28 900 euro per år vid energianläggning
Bild1.jpeg; Centrifugalpumpar på ett värmekraftverk i Rumänien använder nu NSK-förseglade lager med DDU-tätningar och högtemperaturfett. Foto: Aliaksei Shupeika | Dreamstime

Innan bytet till NSK-lösningen hade kraftverket haverier på sina centrifugalpumpar var tredje månad. Analys av NSK visade att oljan läckte från lagren på grund av dålig tätning. Med 30 pumpar på plats satsade anläggningen stora summor på ersättningslager, oljepåfyllning och underhåll. När kostnaden för stillestånd uppdagades blev det klart att en ny strategi var nödvändig.

Kraftvärmeverket bad NSK:s lokala distributör att undersöka möjligheterna att öka lagrens livslängd. Med tanke på utrustningens ålder och tätningarnas dåliga skick, övervägdes inte en designmodifikation för att undvika oljeläckage. I stället utfördes en test med NSK:s DDU-förseglade spårkullager fyllda med högtemperaturfett på tre pumpar. Med felfri drift efter sex månader togs beslutet att införa NSK-lösningen på alla pumpar. Efter 12 månader i drift har noll haverier registrerats.

NSK:s DDU-förseglade spårkullager har högkvalitativt, extremt rent stål, som är känt för att förlänga lagerlivslängden med upp till 80 %. Superpreparerade löpbanor är speciellt slipade för att minimera ljud och förbättrar smörjmedelsfördelning och livslängd, medan patenterade tätningar ger motstånd mot föroreningar i de smutsigaste miljöerna. En annan fördel med denna typ av lager är det pressade stålhållaren, där tätt kontrollerade toleranser minskar friktionen och säkerställer jämn fördelning av smörjmedlet. Fettet ger hastighet och tålighet mot höga temperaturer, med bra tålighet mot vatten och föroreningar.

I slutändan är det minskade driftstopp, underhålls- och oljekostnader samt lägre lagerkostnader som har lett till de årliga kostnadsbesparingarna vid kraftvärmeverket.


Nya pumplager sparar 28 900 euro per år vid energianläggning
Bild2.jpeg: Upp till 80 % större livslängd kan uppnås vid användning av NSK:s spårkullager med DDU-tätningar.
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare