www.tillverkning-sverige.com
MAPLESOFT

Maple 13 och MapleSim 2

MaplesoftTM lanserar nu två av sina kärnprodukter - MapleSimTM, ett högkvalificerat, multidomänmodellerings- och simuleringsverktyg samt MapleTM, den tekniska beräkningsmjukvaran för ingenjörer, matematiker och vetenskapsmän. Dessa produkter baseras på Maplesofts kärnteknologi, som inkluderar världens mest avancerade symboliska beräkningsmotor och revolutionerande fysiska modelleringstekniker. Tillsammans bildar de skärkantsverktyg för design, modellering och högkvalificerad simulering som kan minska kostnader och reducera produktcykeltiden med veckor och månader.

Maple 13 och MapleSim 2
MapleSim 2 kombinerar en intuitiv fysisk modelleringsmiljö med kraftfull symbolisk teknik för drastisk reducering av tid och hållfasthet som efterfrågas för att skapa effektiva modeller. Den nya lanseringen introducerar 3D-visualisering och animationsverktyg som enkelt förändrar flerkroppsmodeller till realistiska animationer och får större insyn i systemets uppförande. Det har även verktyg som tar hand om resultaten från mångahanda simuleringar, och förenklar en notoriskt tråkig och förvirrande uppgift.

I MapleSims kärna finns Maple, den tekniska datormjukvaran som består av en högkvalificerad symbolisk beräkningsmotor, kraftfulla numeriska lösningar och ett intuitivt tekniskt gränssnitt. Maple 13 arbetar med verktyg som stödjer varje steg i lösningens utvecklingsprocess, helt nya 3D-plottingfördelar och framkantslösningar som förser fronterna med tekniska beräkningar. Det erbjuder en bekväm startdel för tekniska kalkuleringar med Maple Portal for Engineers, tillgång till point-and-click för kraftiga kontrollsystemanalysverktyg samt utvidgad CAD-förbindelse som tillför NX till listan av stödjande CAD-system. Nya plottingmöjligheter inkluderar extensiva verktyg för kommentarer och fly-through animeringar, som gör 3D-diagram mer meningsfulla och lättare att tyda.

Maple 13s framkantslösningar expanderar problemlösningsförmågan för teknikerna. De inkluderar revolutionerande tekniker för att finna lösningar till olika ekvationer som är bortom standardmetoder.

- Ökade komplicerade system gör uppgiften med modellutveckling mycket svårare och tidsödande än tidigare. Kombinationen av de två kärnteknologierna presenterar en möjlighet att modernisera processen och göra signifikanta besparingar i kostnader och tid, en stor bonus i gängse utmaningar. På grund av starka symboliska beräkningskapaciteter, kan MapleSim 2 och Maple 13 hitta lösningar som inget annat system kan, och som tillåter teknikerna att lösa större problem och uträtta bättre prestanda, säger Jim Cooper, vd för Maplesoft.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare