www.tillverkning-sverige.com
MAPLESOFT

Nära 500 MapleSim-licenser

Maplesoft™ introducerar sin senaste modellerings- och simuleringsmjukvara, MapleSim™, som har mottagit ett enormt gensvar runt om i världen. Nära 500 licenser såldes under de första sex månaderna efter tillkännagivandet i december 2008. Efter lyckade pilottester har MapleSim, med stor spridning, snabbt erkänts.

Nära 500 MapleSim-licenser
Till skillnad från traditionella verktyg använder MapleSim fysikaliska modelleringstekniker för att skapa modelldiagram som direkt avbildas till de fysikaliska systemen. Detta nya och revolutionerande verktyg ger industrin betydelsefulla besparingar i både tid och kostnader, därför att dess kraftfulla symboliska tekniker snabbt och lätt skapar mycket effektiva modeller.

MapleSim har mottagit flera lovord från tekniker, forskare, instruktörer och media. I tidningen IEEE Spectrum granskas produkten och Ken Foster skriver; ”MapleSim har en hel del gemensamt med MathWorks Simulink, men det intressanta är att hos MapleSim finner man de olika ekvationerna för ett system som Maple förenklar analytiskt innan man löser dem. Denna process är betydligt snabbare och mer exakt än Simulinks rent numeriska framtoning.” (New Math, IEEE Spectrum, vol 46, nr 4 (april 2009), http://www.spectrum.ieee.org/computing/software/new-math)

- MapleSim sparade mig många timmars arbete därför att modellkartorna till topologin av det fysikaliska systemet och de dynamiska ekvationerna inte behöver vara utvecklade för hand. MapleSim omvandlar en besvärlig och ansträngande process till en av de enklaste och mest givande, säger Dr Richard Gran, vd för The Mathematical Analysis Company, tidigare användare av MapleSim.

Dr Gran använde MapleSim för att snabbt kunna utveckla en modell av ett åttarums hus, för utredning av ett nytt uppvärmningssystem.

MapleSim är i starten av att förorsaka ett skifte inom modellerings- och simuleringsövningar.

- Tekniker, forskare och instruktörer har entusiastiskt sagt oss att de ser MapleSim som ett värdefullt verktyg i denna dramatiska minskning av produktutvecklingen, och att den bidrar med mer förståelse för forskning och undervisning. Med sin revolutionerande framtoning och överlägsna elektronicerade teknik, kommer MapleSim att fortsätta demonstrera den effekt som produkten kan ha på industrin, säger Jim Cooper, vd Maplesoft.
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare