www.tillverkning-sverige.com
NSK

NSK:s förseglade Triple-Lip Self Lube lager sparar 13 000 euro per hos tillverkare av djurfoder

Efter regelbundna lagerfel på en matarbana i en djurfoderanläggning kontaktade företagets underhållsteam NSK för att se om problemet kunde lösas. Undersökningarna som gjordes av NSK:s specialistteam gav inte bara svar på den bakomliggande orsaken till lagerhaverierna, utan innebar även kostnadsbesparingar på över 13 000 euro för anläggningen, tack vare eliminering av återkommande driftstopp.

NSK:s förseglade Triple-Lip Self Lube lager sparar 13 000 euro per hos tillverkare av djurfoder

bild1.jpeg: En tillverkare av djurfoder sparar över 13 000 euro efter att ha valt NSK:s Self-Lube Triple-Lip-förseglade lager. Foto: iStock.com/Songsak Paname 

NSK:s utredning visade att lagerhaverierna i transportbanan berodde på intrång av hårda partiklar och fukt från processmaterial. Som en följd av detta rekommenderades att den brittiskbaserade djurfoderanläggningen bytte ut standardlagren mot Self-Lube Triple-Lip-förseglade lager från NSK. 

Sedan installationen har lagringsenheterna fungerat framgångsrikt i ett år, vilket står i markant kontrast mot tidigare då standardlager krävde byte i genomsnitt var fjärde månad. Dessa misslyckanden ledde till betydande driftstopp och dyra produktionsbortfall. Nu när dessa kostnader har eliminerats i kombination med att färre lager krävs under ett år uppgår de årliga kostnadsbesparingarna för anläggningen till 13 309 euro. Dessutom har det skett en märkbar förbättring av produktiviteten tack vare felfria transportband. 

NSK:s Self-Lube Triple-Lip tätade lagerenheter har en nitrilgummi-baserad trippelläpp som är bunden till ett skyddande pressat stålhölje. Som ett resultat av detta uppnås längre lagerlivslängd genom överlägsen tätningsförmåga. Dessutom ger lagren förlängda smörjintervall vilket i sin tur minskar underhållskostnaderna och ökar produktiviteten hos maskiner och utrustning. 

Self-Lube Triple-Lip-förseglade enheter erbjuder enkel implementering och är en färdig ersättare till befintliga lagerenheter. Det finns alternativ för både ställskruv och excentrisk låskrage. Ett stort antal storlekar erbjuds, både i metriska- och tumspecifikationer.

NSK:s förseglade Triple-Lip Self Lube lager sparar 13 000 euro per hos tillverkare av djurfoder
Bild2.jpeg: NSK:s Self-Lube Triple-Lip-förseglade lager är tillgängliga för både ställskruv och excentrisk låskrage.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare