www.tillverkning-sverige.com
MAPLESOFT

Maplesoft har ingått partnerskap med Siemens PLM Sofware

MaplesoftTM tillkännager partnerskap med Siemens PLM Software, en affärsenhet i Siemens Industry Automation Division och en globalt ledande saluförare av Product Lifecycle Management (PLM), mjukvara och service. Maple TM, den tekniska datormjukvaran från Maplesoft, tillhandahåller viktiga analytiska kompetenser till CAD-system och ger användare av NXTM mjukvara, den digitala lösningen av produktutveckling från Siemens PLM Software, möjligheten att använda Maples elektroniska kraft för att analysera och optimera projekteringsarbeten.

Maple 13 levererar en bred svit av matematiska verktyg och analysverktyg i ett gränssnitt som väger lätt, från snabba beräkningar till full tillämpningsutveckling. Genom att använda Maple kan konstruktionstekniker besvara frågor som ”Vad är den matematiska relationen mellan objekten?” och ”Hur slår förändringar av ett objekts egenskaper mot andra objekt?” Anslutningsbarheten hos NX erbjuder även ett lämpligt sätt att starta Maple inifrån NX-miljön.

Några av de stora fördelarna med att förbinda NX med Maple är följande:
-Användare kan återfå parametrar från en NX CAD-modell, optimera dessa parametrar och uppdatera CAD-modellen med de omarbetade gränsvärdena direkt inom Maples miljö.
-CAD Link Assistant i Maple erbjuder ett snabbt, interaktivt sätt att experimentera med NX CADs anslutningsbarhetsfunktion utan koder.
-Med CAD Link Assistant i Maple är det enkelt att ögna igenom de skalära storheterna i en NX CAD-konstruktion, så den kan användas som ett verktyg för att skriftligt hjälpa till med ens egna CAD-kompetenta arbetsfält.
-Genom att använda Maples programmeringsspråk och inbyggda API-kommandon, kan NX-användare skapa specialiserade verktyg för delkonfiguration och optimering.

Tillsatsen av Maplesoft till Siemens PLM Software Partner Program är en del av vårt engagemang för att fortsättningsvis förse kunderna med det allra bredaste sortimentet av högkvalitativa mjukvaruverktyg som kompletterar våra egna erbjudanden. NX-användare som väljer att implementera Maples mjukvara kan dra nytta av dess förmåga att minska den tid som behövs för att skapa komplexa projekteringsarbeten och genomföra djupa analyser, säger Rich Ramsey, Vice President för Partner and Components Marketing, Siemens PLM Software.

Utökandet av Maples CAD-anslutningsbarhet för att inkludera Siemens PLM Software’s NX ger fler val och flexibilitet för våra gängse användare. NX-användare kommer att få stor kraft från Maple, eftersom ingen annan produkt på marknaden kan erbjuda samma elektroniska maskin, samma matematiska bredd och djup samt matematiskt förstå programmeringsspråk, tillämpningsverktyg och föbindelseval. Allt integrerat i en högst intuitiv teknisk dokumentmiljö, säger Laurent Bernardin, Executive Vice President, Maplesoft.

Besök gärna hemsidan www.maplesoft.com
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare