www.tillverkning-sverige.com
Schmersal

SLC 420-serien

Tack vare en teach-in-funktion för blanking erbjuds ljusridåer med flexibla säkerhetsföreskrifter när farliga områden säkras med optoelektronik.

SLC 420-serien
Jämfört med konventionella säkerhetsdörrar förses ofta optoelektronisk säkerhet med flexibel maskindrift. Verksamhetsutövarens flexibilitet är ännu bättre när säkerhetsljusridåer med bekväma parameterdämpande funktioner och blanking-funktioner används.

Blanking-funktionen kan göra att ett område blir säkert utan att en stoppsignal utlöses. På detta sätt kan ett, eller ett extra, transportband för byggande av maskiner placeras i området. En flytande blanking-funktion ökar flexibiliteten, ljusstrålarna avskärmas på icke-permanent definierade positioner och är användbart när objekt såsom rörliga elektriska kablar är placerade inuti ett skyddsområde. Blankingen rör sig upp eller ner, vilket förklarar den ”flytande” beteckningen. Om objektets storlek ändras, stängs säkerhetsridån.

I SLC 420-serien kan allt ljus, utom synkroniseringsljuset, användas för blanking. Olika funktioner finns tillgängliga: en fast och en dynamisk. Det valda läget beror på varaktigheten av objektet (permanent eller tillfälligt) i skyddsområdet. På detta sätt kan användaren flexibelt anpassa blanking-funktionen till en enskild tillämpning.

Dessa funktioner blir allt mer populära i praktiken, ett faktum är att trenden även gäller i beröringsfria säkerhetsanordningar. Safety Control GmbH - Schmersal-gruppen för optoelektroniska säkerhetsskydd - har utvecklat en ny serie säkerhetsljusgardiner, där blanking kan ske utan en PC programvara eller programmeringsenhet.

I SLC 421-serien definieras dessa funktioner i teach-in-läge med de externa kommandoenheterna.

Användaren aktiverar önskat teach-in-läge genom en nyckelmanövrerande väljare, ljusgardinen utrustas med en LED-diod som indikerar driftsättet. Teach-in-förfarandet startas med hjälp av ett externt kommando, exempelvis en fotpedal. På detta sätt definierar användaren de områdena som ska avskärmas. Under detta förfarande går det att välja mellan fast blanking, fast blanking med ytterligare en eller två flytande blankings och sist, men inte minst, flytande och fast blanking.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare